donderdag 28 maart 2013

Één week verder

Vorige week begonnen BodieBoost, een 'andere manier van eten'. En nu één week later ben ik anderhalve kilo lichter en is mijn buikomvang met 2 centimeter verminderd, en ja daar ben ik trots op en blij mee. Ik ga dus vol goede moed door, en dat is ook niet moeilijk, want met name de avondmaaltijden zijn heerlijk.

En, niet onbelangrijk, je staat er niet uren voor in de keuken, de meeste gerechten zijn in minder dan een half uur klaar. Het enige waar ik nog een beetje mee worstel zijn de hoeveelheden. Bedenkster en schrijfster van "BodieBoost" Charlotte Willems heeft alle recepten bedoeld voor 1 persoon, maar ik weet niet wat zij verwacht wat 1 persoon kan eten, maar ik krijg het vaak niet op. 'Luister naar je lichaam' roept ze ook ergens in het boek, en dat doe ik dan ook, genoeg is genoeg en de volgende keer dat ik een recept maak doe ik wat minder.

Ook de tussendoortjes zijn soms, voor mij in ieder geval, belachelijk veel. Zo mag ik aankomende week als tussendoortje iedere dag 's-morgens rond 10 uur een heel bakje cherrytomaatjes, dat ga ik niet op krijgen dus ik neem er dan een stuk of 10. Vanzelfsprekend ook de verplichte 'jokermomentjes' benut en 2 keer iets lekkers genomen, zaterdag een plakje cake en dinsdag een mergpijpje.

Absoluut geen last van honger of snoepzin, het is natuurlijk ook een kwestie van de knop omzetten en er voor gaan. Mentaal dus nergens last van, maar mijn lichaam is een beetje in een soort onwenningsmodus geschoten vanwege het niet meer snoepen en minder koffie drinken. Overdreven gesteld is mijn lichaam aan het afkicken, suiker is immers ook verslavend. Niet dat ik schuddend en schuimbekkend in een hoek van de kamer lig, maar ik merk dat ondanks dat ik verzadigd ben mijn lichaam vindt dat er nog iets mist. Yeah right, ik ben nog altijd de baas!


4 opmerkingen:

  1. jochie ik ben heel trots op je dat je dit zo volhoud en inderdaad luister naar je lichaam.. en wat goed 2 cm en anderhalve kilo verdwenen na 1 week... gaaf..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat missen had ik eerst ook...maar mijn behoefte naar zoet is nu helemaal weg.
    Heel netjes hoor Frans!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik heb ook vanaf het begin geen behoefte aan zoet, alleen mijn lichaam dacht daar anders over, is nu trouwens weg, lichaam wendt snel :-)

      Verwijderen