zaterdag 9 maart 2013

Eten

Gisteravond ben ik samen een aantal andere vrienden van Rick naar zijn examen voor theaterregisseur geweest. De voorstelling vond plaats in het Cleretheater in Voorburg. Het stuk had de titel "Eten" en ging over drie zussen die ieder op hun eigen manier problemen hadden met eten, het verleden, het heden en met elkaar. Ik vond het een heel mooi stuk, de drie actrices waren stuk voor stuk geweldig, ook in hun stille spel als er pauzes vielen, zag je op hun gezichten wat er op dat moment door ze heen ging.

In het begin zat er veel vileine Golden Girls-achtige humor in maar gaandeweg werd de sfeer grimmiger en werden de spoken uit het verleden weer heden voor de zussen, en moesten ze hun demonen onder ogen zien.
De eerst zo cynische zus werd emotioneel in haar uitleg toen haar verwijten werden gemaakt over hoe ze vroeger de sfeer verpeste door haar weigering om te eten. En de wat lievige zus werd plots heel fel en ging verbaal door het lint en zelfs met servies gooien toen het haar te ver ging.
Hun totaal verschillende opvattingen over hun ouders en hun jeugd was een ander heikel punt in hun onderlinge relatie.

Ik heb enorm van de drie actrices Sylvia van Rongen, Ria Gazan en Irene Flinterman genoten ze namen me echt mee in hun spel onder de regie van vriend Rick, die mij en ons allemaal heel trots maakte met dit examenstuk.

Woensdag hoort hij of hij is geslaagd, maar daar bestaat geen enkele twijfel over, we hebben gelachen, we zijn geëmotioneerd, er zaten actuele zaken in, er was herkenning, kortom het was compleet.
Zó hoort een stuk geregisseerd te zijn en gespeeld te worden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten