zaterdag 2 maart 2013

Paspoort alert

Vriend Robert heeft de reis voor mij naar Canada onlangs geboekt en de voorpret kan dus beginnen, ik heb de vluchtgegevens al alleen moest ik een nieuw paspoort aanvragen, mijne is nog wel een week geldig als ik weer terug ben van de reis en volgens internet is dat geen probleem, maar Robert die voor zijn werk de hele wereld rondreist en ik dus op dat gebied een expert acht, zei dat mijn pas minstens een half jaar nog geldig moet zijn bij terug keer. Nou ja, ik moet toch een nieuwe hebben, dus maandag heb ik er een afspraak voor gemaakt op het gemeentehuis.

Vandaag dus een foto laten maken voor de nieuwe pas, en dat is een vrij confronterend moment. Je ziet er uit als een crimineel, alleen het balkje over je ogen ontbreekt.
Zo'n pasfoto, dat kan in het jaar des Heeren 2013 toch allemaal net even wat leuker?! Een verzachtend lensje er op, wat vriendelijke belichting, even een leuke hoek zoeken waaruit de foto gemaakt kan worden zodat je er een beetje voordelig opstaat.

Niets van dit alles, aan de muur bij de fotograaf hangen verschillende aanwijzingen over wat gewenst is en vooral ook wat absoluut niet. Als eerste moet je neutraal kijken, nou, neutraal ben ik niet op m'n best zeg maar, je moet op een bepaalde manier zitten en je beide oren moeten op de foto, met dat alles in je hoofd plus het idee, tegen beter weten in, dat het er ook nog een beetje uit moet zien, wordt het uiteindelijk een foto waarin je veel bejaarde en reeds overleden familieleden in herkent.






2 opmerkingen:

  1. Klopt. Die foto's zijn altijd eng blijkt wel mar ze maken ze toch tegenwoordig op de stadsksntoor zelf

    BeantwoordenVerwijderen