donderdag 7 maart 2013

So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye

Na een half jaar werkzaam te zijn geweest bij ons bedrijf, hebben we al weer afscheid moeten nemen van collega David, zijn contract werd niet verlengd, niet omdat hij niet goed zou werken, juist verre van dat, als er iemand met enthousiasme en kennis van zaken aan het werk was dan was hij het wel. Neen, ons bedrijf vindt iemand van 27, hoe goed hij ook werkt, te duur. Einde verhaal.

De discussie er over wordt simpelweg niet gevoerd, jonge goedkope tijdelijke krachten, daar wordt op ingezet, die worden toegevoegd aan de solide basis van ouder door de wol geverfd personeel.
Dat er dan geen nieuwe aanwas is van personeel die op den duur het oudere kan overnemen, zover wordt er niet in de toekomst gekeken. Korte termijnvisie is het sleutelwoord.

Heel jammer dus voor David en voor ons, maar we lieten hem niet zomaar vertrekken. Samen met Sophie, Carla, Corry, Suzanna en schrijver dezes blog zijn we met David gaan eten in het altijd drukke en bruisende restaurant Bazar. Helaas kreeg Sophie net na het voorgerecht een alarmerend telefoontje dat haar vader was opgenomen in het ziekenhuis, zodat ze vanzelfsprekend daar spoorslags heen ging.

Ondanks deze nare gebeurtenis met de overgeblevenen lekker gegeten. Sophie's verdwijning gaf nog enige commotie. We hadden haar hoofdgerecht afbesteld bij de uitsluitend Engels sprekende serveerster, zij zou dat doorgeven aan de keuken. Bij de rekening stond Sophies bestelde maar niet geserveerde gerecht er tóch  op. Na melding aan de serveerster, nu ja in dit geval de waitress, zou ze dat onmiddellijk gaan regelen.

Dat duurde best wel lang, en wij hadden onderhand al uitgerekend wat we zouden moeten betalen, één gerecht er af, zo moeilijk is dat niet. Plots verscheen onze waitress weer met een tasje met daarin het door Sophie bestelde gerecht. Na nógmaals uitgelegd te hebben wat de bedoeling was en de baas er bij omdat de poor waitress het allemaal niet zo snapte, kwam het toch nog goed.
Nu hopen we dat David een heel leuke nieuwe baan zal vinden en dat het met Sophie's vader allemaal mee zal vallen.




2 opmerkingen: