maandag 25 maart 2013

Toen en Nu: Boudewijn de Groot

Sinds begin jaren 60 is Boudewijn de Groot niet weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, sterker nog hij maakt er een zeer belangrijk onderdeel van uit. Zijn samenwerking met Lennaert Nijgh, met wie hij samen 76 nummers maakte, is daar mede de oorzaak van. De muziek en teksten die deze twee mannen samen maakten is van een zeldzame kwaliteit.

Door het vrij grillige verloop van zijn carrière is het oeuvre van Boudewijn niet zo heel groot, als je alle verzamelplaten buiten beschouwing laat heeft hij in de 50 jaar dat hij actief is slechts 11 studioalbums gemaakt. Maar hier geldt duidelijk kwaliteit vóór kwantiteit, wat hij, al dan niet samen met Lennaert, heeft gemaakt staat nog steeds als een huis, en geven zijn oudere platen een heerlijk tijdsbeeld weer.

Ik heb een aantal concerten van hem bezocht en ze behoren tot de hoogtepunten van mijn theaterbezoeken, ik kan iedereen aanraden er heen te gaan nu het nog kan, want Boudewijn is nu bezig met zijn laatste theatertournee. Hij is nu 68 jaar en vindt het moot geweest, het toeren dan, laat dat duidelijk zijn, muziek maken blijft hij doen.





















Leuk trouwens dat Boudewijn mijn 'prangende vraag' sinds jaren zelf beantwoordde op zijn site:

Geweldig
Wat was het optreden van u en uw band weer fantastisch op 9 maart in Rotterdam. Wat mij altijd weer opvalt is de geweldige muzikaliteit en het plezier dat jullie hebben met het spelen en met elkaar.
Zo leuk dat één van mijn favorieten "Prikkebeen" er bij zat (kon haast niet anders, gezien de titel van de tour ;) ) Zou u zo graag nog eens met Elly Nieman gezien hebben, maar Monique deed het prima! Er is iets wat ik me altijd heb afgevraagd, hoe is ooit de samenwerking met Nico Haak tot stand gekomen voor de 'carnavalsversie' van "Tante Julia"? Ik vond het namelijk een wonderlijke combi van u en Nico omdat jullie muzikaal gezien nogal verschillend waren
Nog veel plezier met de verdere tour!
Groetjes,

Aidan
COM_EASYBOOKRELOADED_ADMIN_COMMENT: Reactie:
Beste Aidan,

Bedankt voor je reactie en je leuke vraag.

Hieronder kan je het antwoord van Boudewijn lezen:



De samenwerking met Nico is in een opwelling op voorstel van Peter Koelewijn tot stand gekomen. Nico, Peter en ik waren bevriend en het leek ons leuk om eens iets samen te doen. Het is altijd bedoeld eenmalig te zijn en dat was het dus ook. Voor de lol dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten