dinsdag 5 maart 2013

Vingervlug

Soms wordt het pijnlijk duidelijk dat ik niet altijd met de tijd meega. Gisteren was het moment daar dat ik m'n nieuwe paspoort ging bestellen. Nieuw was dat je daarvoor middels internet een afspraak kon maken met als voordeel dat je dan op het afgesproken tijdstip ook direct geholpen wordt in plaats van lang te hoeven wachten. En dat was ook zo, leve de vooruitgang!

Ik gaf de dame achter de balie mijn oude paspoort en ze vroeg of het adres nog juist was en mijn telefoonnummer, en ze keek me zo eens schattend aan en concludeerde dat ik nog steeds 1.85 was.
Ik heb de krimpleeftijd klaarblijkelijk bereikt, een aantal paspoorten verder zal ik ineens 1.53 meten waarschijnlijk.

Ze pakte de noodzakelijke wanstaltige foto aan en toen kwam het: De Vingerafdrukken. Ik wist dat het ging gebeuren, maar ik dacht dat zoiets met inkt gepaard zou gaan. Dat bleek geenszins het geval, er bleek namelijk een aparaatje te zijn waar ik wijsvinger en duim van beide handen op moest leggen en dat was het.
Ik wist van het bestaan niet af. Mijn linker wijsvinger bleek niet te hebben 'gepakt' en toen verzocht ze me om mijn middelvinger op het aparaatje te leggen.
Met mijn linker wijsvinger is dus iets aan de hand, concludeer ik hier uit.

Vervolgens mocht ik €50,35 (VIJFTIG EURO EN 35 CENT) afrekenen, dat is in echt geld ƒ110.95 (!)
Ik vind dat nogal een bedrag, maar goed zo'n paspoort gaat wel 5 jaar mee natuurlijk.
Volgende week kan ik 'm ophalen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten