dinsdag 16 april 2013

Cursus: Fish!

Bij mijn werkgever al regelmatig cursussen gehad van het kaliber 'oude wijn in nieuwe zakken', dus toen er wéér een nieuwe cursus aankwam, was ik niet meteen enthousiast, maar deze is écht anders. De directie is er zelf nu ook van overtuigd dat er een verandering móet komen, het is nu echt er op of er onder. Het gaat goed, maar het kan nog beter, in deze tijden van economische crisis is het belangrijk je te onderscheiden.

Een mentaliteitsverandering van onszelf is daarbij onontbeerlijk, voor mezelf kan ik zeggen dat ik een aantal jaar geleden al een omslag gemaakt heb, waarbij de bottomline is dat je er iedere dag bewust voor kan kiezen om een positieve houding aan te nemen. Je hebt zelf gekozen voor het werk wat je nu doet, dus ga ik er van uit dat je dat in den beginne leuk vindt, daarnaast is het voor jezelf en voor anderen ook veel leuker om positief te zijn dan klagerig en negatief, de dag duurt in het laatste geval ook veel langer.

Gisteren hadden we de 2e sessie van de cursus en daar zagen we een filmpje van de Pike Place Fish in Seattle. Werknemers op de vismarkt aldaar zijn nu wereldberoemd op de manier waarop ze de vis aan de man brengen. De vier pijlers zijn: play, make their day, be there, choose your attitute. Ze maken er een hele show van gooien met vis, maken grapjes met de klanten en met elkaar.

Laten we wel wezen werken op een vismarkt is zwaar, ze maken lange dagen, het is vies, het stinkt, het is koud maar door deze manier van werken is het niet alleen voor de klanten maar ook voor henzelf veel leuker. En nu is het niet de bedoeling dat wij dat na gaan doen, ze zeggen zelf ook dat niemand dat moet doen, maar met de 4 pijlers in gedachte iets moet zoeken wat in je eigen branche past, bovendien is dit Amerika waar alles larger than life is, dus kunnen we het gerust wat afzwakken. Maar het filmpje straalt zoveel enthousiasme uit, dat je denkt als mensen op een vismarkt zoveel plezier hebben in hun werk, moet dat voor mij ook haalbaar zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten