vrijdag 19 april 2013

Het interview

Meer dan 5 miljoen mensen hebben gekeken naar het op 5 april opgenomen en afgelopen woensdag 17 april uitgezonden interview van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Ik was daar één van. Natuurlijk zijn alle vragen door de RVD eerst goedgekeurd, maar ondanks die wetenschap vond ik toch dat daar twee mensen zaten en spraken die vrij ongedwongen en spontaan reageerden op de vragen van Rick Nieman en Mariëlle Tweebeeke.
Het zijn duidelijk mensen van deze tijd, waar Koningin Juliana graag aangesproken wilde worden met 'mevrouw', koningin Beatrix met 'Majesteit', maakt het Willem-Alexander en Máxima niet zo veel uit hoe wij, de onderdanen ze aanspreken, zolang we ons maar op ons gemak voelen, vinden beiden.

Het feit dat Willem-Alexander een ceremoniële rol van de koning niet als iets onoverkomelijks beschouwd schijnt voor iedereen nogal een opzienbarende uitspraak te zijn. Ik denk dat de man vooral reëel is en ook wel begrijpt dat er tijdens zijn regeerperiode, net zoals de afgelopen 33 jaar toen zijn moeder koningin was, er veel kan veranderen en je niets moet uitsluiten.

Ik vond het een leuk interview, er werden grapjes gemaakt ( Willem IV, staat naast Bertha 38 in de wei, over zijn besluit om als koning Willem-Alexander door het leven te gaan en niet als koning Willem IV)
Maar er was ook emotie bij hem en Máxima toen zijn broer prins Friso ter sprake kwam.
Het lijken me twee leuke mensen en ik wens ze alle goeds en wens de familie een mooie 30 april toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten