zondag 28 april 2013

Ons gingen naar Oz

Toen we maanden geleden bij het zien van een andere film de preview zagen van de film "Oz The Great And Powerful" vonden we unaniem dat we daar heen moesten gaan. Gisteren was het zover dat we , op het nippertje leek het, de film zijn gaan zien. In Rotterdam draaide ie niet meer, dus zijn we uitgeweken naar Den Haag. Eerst een hapje gegeten in brasserie Buitenhof op aanbeveling van Rick, en terecht want het eten was heerlijk.

De film is een prequel van de film "The Wizard Of Oz" uit 1939, waar Dorothy vanuit Kansas in het land van Oz terecht komt in een storm en daar de wizard aantreft die daar ook ooit eens is beland in een storm. In deze film zien we hoe de wizard er terecht komt, dus het verhaal voordat Dorothy er arriveert.

Grappig zijn de verwijzingen naar de originele film, die maar summier gebruikt konden worden in verband met rechten op alles wat met "The Wizard Of Oz" te maken heeft (zelfs de groene make-up van Theodora moest een andere tint zijn dan die in de film uit 1939) Net zoals de film uit 1939 begint ook deze film in zwart/wit en wordt kleur zodra de wizard in Oz landt. Ook zijn dezelfde personages te zien zowel in Kansas als in Oz. Vriendin Annie en goede heks Glinda zijn dezelfde persoon, de assistent van de goochelaar Frank komt in Oz terug als aapje Finley en het invalide meisje keert terug als een porseleinen popje, bij de twee laatsten verlenen de acteurs die de rol in Kansas spelen hun stem aan hun Oz personages. De troon van de wizard, het design van Emerald City en de manier waarop de wizard zijn illusies maakt zijn precies zo als in "The Wizard Of Oz.

In deze film zijn er twee slechte heksen, en als Dorothy in Oz landt met haar huis, dan komt die op één heks neer zodat in die film nog de andere slechte heks uitgeschakeld hoeft te worden.

Deze film was in 3D, en dat was in sommige scenes heel mooi, de film was leuk, en zeker niet voor kinderen, want met name de heksen zijn best griezelig.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten