woensdag 29 mei 2013

A sniff of culture

Toen ik 's-ochtends de gordijnen openschoof zag ik geen zon en zelfs een beetje regen! Dat was niet afgesproken, maar goed, als Nederlander ben je qua weer wel wat gewend, en het kwam ook wel goed uit want ik had dinsdag als museumdag gepland. En ik zeg het niet hardop op omdat ik bang ben in elkaar geslagen te worden, maar ik vond het maandag al weer iets te warm, maar sssst., dat is even tussen ons.

De temperatuur was verder goed dus ging ik wandelen naar museum 1, het Bata Shoe Museum, waar de geschiedenis van de schoen te zien is en de mode door de jaren heen, schoenen van beroemde mensen o.a Marilyn Monroe, Barbra Streisand en Canadees idool Justin Bieber. Er was ook een tijdelijke tentoonstelling over de geschiedenis van de sneaker. En natuurlijk ontbrak ook de Nederlandse klomp niet!

Verderop is dan het Royal Ontario Museum te vinden, waar de geschiedenis van Canada wordt getoond, maar ook culturen van over de hele wereld, Evolutie, dieren, kunst, kortom heel veel in een fantastisch gebouw. Ik was erg onder de indruk van de beelden van Puxian en Guanyin, Bodhisattva's uit China/Tibet, uit de 15 eeuw. Het was net of ze door je heen keken, vooral Puxian de Bodhisattva van universele wijsheid. Ik ben vier keer terug gegaan om ze te bekijken.
Daarna naar het hotel gegaan voor de broodnodige relaxmomentjes.

's-Avonds was het mijn beurt om Robert en Nick die mij deze fantastische reis hebben aangeboden te tracteren op een etentje. Omdat ik natuurlijk geen idee had welk restaurant de moeite waard is, had ik al van te voren gevraagd of zij het restaurant wilden uitzoeken. Het werd Woodlot in Little Italy een restaurant waar ze wel over hadden gehoord, maar zelf ook nog niet waren geweest.
Het was heerlijk eten in een, zoals de naam al impliceert, houten omgeving. Robert en Nick gaan er zeker nog eens terug. Toen ik tegen de waiter zei: "They're gonna be back I'm not" Antwoordde hij: "Perhaps it's worth the flight". Misschien heeft ie gelijk. Toronto is zeker een stad om nog eens terug te gaan, zeker als je er vrienden hebt wonen, maar voorlopig ben ik hier nog!

Bata Shoe Museum in de vorm ven een schoenendoos

Schoenen uit "Sex & The City"

Puxian en Guanyin

Puxian


Hele enge dieren




Geen opmerkingen:

Een reactie posten