vrijdag 31 mei 2013

Casa Loma, Spadina House & Mormon

En plots was het 30 graden, Gelukkig had ik maandag shorts gekocht zodat ik die meteen aan kon doen. Op het programma stond Casa Loma een kasteel gebouwd in opdracht van de entrepreneur sir Henry Pellatt. De man is arm gestorven in 1939, maar tijdens zijn hoogtijdagen bewoonde hij dit prachtige kasteel met voor die tijd vele nouveautés, als een lift, electricititeit en centrale verwarming.
Het was een feest om door te lopen met heel goede audiocommentaar. ook de tuinen zijn adembenemend.

Daarna het naastgelegen Spadina House bezocht waar ik, samen met een ouder Engels echtpaar, een guided tour kreeg van een heel goede gids die heel uitgebreid vertelde over de geschiedenis van het huis, waarvan nog één nazaat in leven is, Anna Austin, zij heeft het huis in 1982 verlaten en liet het huis en de meubels na en nu is het een museum.

Heen ben ik gaan lopen een wandeling van zo'n 45 minuten, maar door een onbekende stad met zonnig weer is dat heerlijk, terug heb ik echter de metro genomen, het was zo warm dat nog zo'n wandeling mijn vroegtijdig einde zou kunnen betekenen. Aan de dame in het hokje gevraagd hoe dat in z'n werk ging, ze vroeg waar ik vandaan kwam, toen ik 'The Netherlands' antwoorde liep ze leeg.
Er waren geen superlatieven genoeg om haar affectie voor Nederland en de Nederlanders te beschrijven. Ze was er geweest (Amsterdam) en had daar blijkbaar zo'n goede ervaring gehad dat ze mij stap voor stap uit legde hoe het systeem hier werkt, alsof ze die aardigheid die zij had ervaren aan mij wilde doorgeven. Heel lief.

's-Avonds kwam Nick me halen en zijn we met vrienden Maurice en Rocco een hapje gaan eten en daarna naar het theater gegaan voor een hilarische show getiteld: "The Book Of Mormon". Een musical gemaakt door de schrijvers van "South Park" die overladen is met prijzen. De manier hoe mormonen hun geloof prediken wordt op de hak genomen en er wordt geen musicalplatitude geschuwd. Het was een geweldige show met een fabuleus decor en fantastische zangers en acteurs die ik niet ken, maar waar ik de 3 hoofdrolspelers wel even van wil noemen: Mark Evans, Christopher John O'Neill en Samantha Marie Ware, maar echt iedereen was uitmuntend.
Het was weer een mooie, warme en enerverende dag.


Casa Loma


In Casa Loma

Spadina House

Phyre Hawkins, Mark Evans & Christopher John O'Neill in "The Book Of Mormon"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten