maandag 27 mei 2013

On the town

Mezelf meteen maar in de nieuwe tijdzone geworpen en dat valt reuze mee. Was op Canadese tijd rond twaalf uur naar bed gegaan en heb heerlijk geslapen, 's-morgens wel vroeg wakker en heb koffer uitgepakt en me verder geïnstalleerd. Ontbijtje gegeten op de 32e verdieping, schrok me dood toen ik niets vermoedend in de lift stapte en dat zo'n panoramalift bleek te zijn. Die zijn er dus ook.

Daarna even een wandelingetje gemaakt in de zon(!) en de eerste man die me spontaan aansprak bleek geld te willen. "I don't have any money with me", sprak ik naar waarheid, want ik moest nog naar de geldautomaat. Vervolgens vroeg een Chinees meisje of ik een foto wilde maken van haar en haar vriendinnen, dat verzoek heb ik natuurlijk wel ingewilligd. Even gezien waar de winkels zijn omdat ik voornemens ben om vandaag dat als eerste te gaan doen er vanuitgaand dat het maandags het minst druk is. Toen vroeg er weer een man of ik een foto van hem wilde maken met op de achtergrond het oude stadhuis, ook dat heb ik gedaan.

's-Middags met Robert door de stad gewandeld door Chinatown waar we in een dim sun restaurant heben geluncht, hilarisch al die vrouwtjes met hun karretjes die je van alles willen laten eten. Vervolgens door een geweldige buurt gelopen; Kensington Market, waar te gekke hippe winkeltjes zijn, veel zang en dans op straat een heel artistieke buurt, omdat het heerlijk weer was meteen maar naar Little Italy gegaan en daar een ijsje gegeten op een terras. Daarna heeft Robert me het enorme uitgestrekte gebied laten zien van de universiteit waar hij ook op heeft gezeten en er nu zelf ook les geeft, een heel mooie omgeving met veel groen en prachtige oude gebouwen waar we nog even in zijn geweest.

Time flies when you're having fun, dus snel naar het hotel om me op te frissen voor het diner bij Kingyo, een Japans restaurant met een hilarische bediening en verrukkelijk eten. Naast Nick en Robert waren daar ook het nichtje van Nick, Cassandra en drie vrienden, Jane, Bill en Bill.
Het was mede door het weer en het gezelschap een fantastische dag!



Kensington Market






Geen opmerkingen:

Een reactie posten