donderdag 23 mei 2013

Televisietijd: Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Mijnheer





5 Seizoenen. Van 22 januari 1972 tot 15 mei 1975.
Veel opnamen zijn gewist, maar wat er nog is, is onlangs verschenen op een DVD-box.












Na de succesvolle jeugdserie 'Oebele" wilde de KRO een nieuw kinderprogramma en dat werd na een gesprek met Harrie Geelen "Hamelen", gebaseerd op het bekende sprookje 'De rattenvanger van Hamelen', alleen zou de in eerste instantie 5 afleveringen durende serie dáár beginnen waar het sprookje ophoudt. Uiteindelijk zou de serie 5 seizoenen lopen en 45 afleveringen tellen met ruim 100 liedjes met teksten van Harrie Geelen en muziek van Joop Stokkermans.

De hoofdrollen werden gespeeld door Rob de Nijs die in "Oebele" zijn comeback had gemaakt, nadat hij na zijn 'tieneridool' periode geen succesvolle platen meer uitbracht. Eveneens kwam Ab Hofstee mee uit "Oebele". Nieuw waren Martin Brozius en Ida Bons (seizoen 1) en Loeki Knol (seizoen 2 t/m 5).
Zij speelden respectievelijk Bertram Bierenbroodspot, Hildebrandt Brom, Aernout Koffij en Lidwientje Walg.

De kinderen werden gespeeld door het Televisiekinderkoor Henk van der Velde. Gerenommeerde acteurs speelden graag een gastrol in de serie, o.m. Leen Jongewaard, Andrea Domburg, John Lanting, Hetty Blok, Rita Corita, Lex Goudsmit, Willem Nijholt en Margreet Heemskerk.  In totaal zouden er meer dan 150 rollen in de serie voorkomen.

Er werden van de liedjes ook albums en singles uitgebracht, later zijn er 100 liedjes verzameld op een 4 CD-box.




2 opmerkingen:

  1. Een oud collega zat in het koor. Ze hebben pas een reunie gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt, dat was ter ere van het uitkomen van de DVD box met een CD erbij waarop een paar verloren gegane liedjes opnieuw zijn opgenomen, o.a. met het koor. Zij zal de DVD box wel hebben denk ik zo.

      Verwijderen