zondag 9 juni 2013

Herinnert U zich deze nog? #34


LOVIN' SPOONFUL
"SUMMER IN THE CITY"
1966
Aantal weken: 13
Hoogste plaats: 2




Nu het éindelijk mooi weer is, dacht ik: 'welk nummer geeft mij nou een écht zomergevoel?'
En ik kwam uit bij deze hit uit de zomer van 1966. Ik heb dat natuurlijk niet bewust meegemaakt, maar als ik dit nummer hoor zie ik beelden van een stad (altijd Den Haag uit mijn kindertijd) in de zon en zomers geklede mensen. Ik word er vrolijk van, en dat is de definitie van een zomerhit, je moet er een blij gevoel van krijgen.

Nu heb ik toch een zwak voor jaren 60 muziek omdat het zo'n heerlijk tijdsbeeld geeft van toen het leven zoveel simpeler was, je zou het een soort nostalgie kunnen noemen, hoewel ik die tijd zelf niet echt heb beleefd.

Lovin' Spoonful was een Amerikaanse groep bestaande uit John Sebastian, Zal Yanovsky, Joe Butler en Steve Boone. In 1967 werd Zal vervangen door Jerry Yester. in 1968 verliet John de groep en gingen ze als trio door, maar in 1969 viel dan toch het doek.
In de jaren erna volgde er vele reünies, De laatste keer dat de vier originele leden hebben opgetreden was op 6 maart 2000, toen Lovin' Spoonful werd opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. in 2002 overleed Zal Yanovsky. John Sebastian heeft aangegeven niet meer te willen optreden met de anderen, de overige 2 treden nog steeds met andere muzikanten op als Lovin' Spoonful.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten