zaterdag 13 juli 2013

De Wolf

Een week lang waren we in de ban van 'De Wolf". De berichtgeving er over in het acht uur journaal vond ik vrij hilarisch. Het item werd ingeluid op een verheugende toon dat er na 150 jaar weer een wolf was in Nederland, om in één adem door mede te delen dat het dier was doodgereden.
Ik vond het wel vreemd dat een roedeldier als de wolf daar in z'n (naar later bleek haar) eentje liep, maar wie ben ik?

En wás het wel een wolf, was het geen hond? Om daar zeker van te zijn werd het beest in Leiden onderzocht, en jawel hoor, het was een vrouwtjeswolf, er werden nog resten van een bever in haar lichaam gevonden, die daar waar ze werd gevonden helemaal niet voorkomt, maar goed, de wolf was er weer!

Alsof er niets anders te doen is was er direct gekrakeel in de politiek, een Tweede Kamerlid van de VVD (uiteraard) maakte zich al zorgen. "Hoe zit het straks met de volksgezondheid en de verkeersveiligheid? Als er weer veel wolven in Nederland rondlopen, moet uit veiligheidsoverwegingen voor mensen en dieren serieus worden overwogen wolven af te schieten", zo vond hij.
Let wel er is 1 (één) wolf gesignaleerd, en direct al dood gereden, volgens vriendin Nadira waarschijnlijk ook door een VVD-er in een dikke Volvo.

Maar nu blijkt dat het waarschijnlijk allemaal een "grap" is, voor zover je met een dood dier een grap kan uithalen. Er is een sterk vermoeden dat ze al in Duitsland is aangereden en is meegenomen naar Luttelgeest om haar daar neer te leggen. Wat een jolijt! Dat je het ook verzint. "Zullen we de wolf die we net aangereden hebben inladen en meenemen naar Nederland en 'm dan daar neerleggen?" "Ja man, lachûûûh, dat doen we!"

Het is erg te beseffen dat dit soort mensen dus klaarblijkelijk bestaan. Tegen de licht overspannen en ietwat voorbarige reagerende meneer Houwers van de VVD zou ik willen zeggen: 'Één (dode) wolf maakt nog geen populatie. Ga iets bezuinigen of zo.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten