maandag 29 juli 2013

Er was eens...

"Mama muis is wit, papa muis is donker en de kleine muisjes zijn grijs. Papa zorgt voor de familie, hij wast en strijkt en doet boodschappen. Mama rijdt in een grote vrachtwagen en bezorgt pakjes."
Uit: 'Tellen en rijmen met de familie Muis'  JuliĆ«tte S. Rosenkamp ISBN 9789044820560 verschijnt februari 2014 (vanaf 3 jaar)

"Prinses Nina woont bij haar ouders op het kasteel. Het is tijd voor een prins vinden haar ouders, ze nodigen allerlei prinsen uit, maar de droomprins van Nina zit er niet bij. Ze gaan te rade bij hun vrienden de koning en koningin uit Ghana, die brengen hun dochter Melowo mee. De twee prinsessen kunnen het heel goed met elkaar vinden, en zo komen er twee koninginnen in het land."
Uit: 'Prinses Nina' Marlise Achterebergh ISBN 9789044820553 verschijnt oktober 2013 (vanaf 5 jaar)

De fondslijsten van de uitgeverijen met hun uitgaven voor het najaar worden weer verstuurd en bovenstaande boeken worden uitgegeven door kinderboekenuitgeverij Clavis. Ze vielen me op door de, voor kinderboeken, bijzondere onderwerpen die ze behandelen. Deze twee verhalen hebben de, mede door de uitgeverij georganiseerde, 'Diversiteitswedstrijd' gewonnen en zullen in het Nederlands en Engels worden uitgegeven.

De wedstrijd was uitgeschreven omdat in de huidige multiculturele samenleving er naast de traditionele patronen steeds vaker ook nieuwe rollen en levenskeuzes zichtbaar zijn welke in in kinderboeken nog te weinig worden weergegeven. De opdracht was om een verhaal te schrijven over de nieuwe man-vrouw rolpatronen in de multiculturele samenleving.

Ik vind het een mooi initiatief.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten