dinsdag 30 juli 2013

Geen zin

Ik heb het al eens eerder gezegd, en ik zeg het nu weer: het zijn vaak de kleine berichtjes in de krant waar ik lang over na kan denken. Gisteren las ik over een postbode in Swalmen (Limburg) die post die ze had moeten bezorgen heeft verbrand om reden dat ze geen zin had om dat te doen.

De 26 jarige vrouw was pas 2 weken in dienst, en nu natuurlijk op staande voet ontslagen. En er is vanzelfsprekend  ook aangifte tegen haar gedaan. PostNL kan niet zeggen om welke poststukken het gaat omdat niet bekend is hoeveel ze er heeft verbrand.

Ik heb direct een bevooroordeeld beeld van deze vrouw, welke ik hier niet zal ventileren, maar ervaring heeft me geleerd dat mijn beeld vaak griezelig accuraat is. Wat me nog het meest verbaast is dat er in deze tijd van economische malaise mensen (gedwongen) worden ontslagen die dolgraag hun baan hadden willen behouden of heel graag ergens anders aan de slag zouden gaan en Miep Muts hier heeft net werk maar heeft er 'geen zin in'. Ik mag toch hopen dat deze vrouw gestraft wordt voor zo'n houding en niet automatisch in een uitkeringssituatie terecht komt, want ik kan me voorstellen dat wij als gemeenschap 'geen zin' hebben om dit soort types te gaan onderhouden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten