zondag 14 juli 2013

Toen en Nu: Jordy

Jordy Lemoine was 4 jaar oud toen hij in 1992 een nummer één hit had in Frankrijk met "Dur Dur D'être Bébé", wat hem een plaats in het Guiness Book Of World Records opleverde als jongste artiest ooit die dat voor elkaar heeft gekregen. De single werd wereldwijd een groot succes ook hier in Nederland en zelfs in Amerika.

Er kwamen tot 1995 3 CD's uit van hem toen er in Frankrijk plots zorgen ontstonden dat de kleine Jordy door zijn ouders werd gepusht, deze geruchten werden versterkt toen de Lemoine familie een kinderattractie park opende onder de naam 'La Ferme de Jordy', wat een financieel debacle bleek. Daarna bande de Franse regering Jordy's muziek van de radio en TV om hem te beschermen tegen eventuele exploitatie.
in 1996 scheidden de ouders van Jordy en ging hij weer gewoon naar school.

In 2005 kwam Jordy voor het eerst sinds 10 jaar weer op de Franse TV in de TV-show "La Ferme Célébrités" waar hij uiteindelijk de winnaar van was. In 2006 begon hij op te treden met de band Jordy & the Dixies.

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat Jordy was overleden, wat een storm aan reacties van medeleven teweegbracht, maar het bleek een hoax, want gisteren kwam een bericht van zijn woordvoerders die vertelden :  “He joins the long list of celebrities who have been victimized by this hoax. He's still alive and well, stop believing what you see on the Internet.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten