maandag 8 juli 2013

Zonnig weekend en lieve vrienden

We hadden het al lang geleden gepland en dan kan je er alleen maar op hopen dat het weer meewerkt, maar gelukkig deed het weer dat afgelopen weekend. Vrienden André, Edo en Talitha kwamen logeren en we zouden zaterdag in de namiddag vrienden Nadira en Albert treffen bij De Bank voor een high wine.

Ze hadden ons gezien het zomerse weer buiten gesitueerd en we hebben heerlijk genoten van al het lekkers en vooral ook de diverse wijnen. Lekker gekletst en veel gelachen met elkaar. Na al die hartigheid wilden we wel iets van een dessert, waarbij Talitha ernstig zin had in een crème brûlée. Na één hap zag ze er uit of iemand haar en klap in het gezicht had gegeven en zei met een mengeling van verbazing en ontzetting: "Ja maar dit ga ik niet eten hoor, dit ga ik terug sturen, en ik stuur nooit iets terug!" In een poging anders dan anders te doen, van de gebaande wegen af te wijken en op de rand te leven had de kok besloten een crème brûlée te maken met een topping van cheddar cheese. Ik heb een hapje geproefd en het was niet lekker. Maar deze dissonant is totaal niet representatief voor de gehele high wine, die was buitengewoon goed en lekker, het was een kleine miskleun die heel soepel en klantvriendelijk werd opgelost door Talitha en ander dessert te laten uitzoeken en de crème brûlée niet te rekenen.

Na de high wine namen we afscheid van Nadira en Albert en hebben we bij mij thuis een een heerlijke zomeravond doorgebracht op de lanai met wijn, lol en muziek op de achtergrond. De andere ochtend een lekker ontbijtje genuttigd en besloten om een wandeling te gaan maken in het Kralingse Bos, iets wat voor mij echt jaren gelden was en voor de Almeerders een eerste keer, maar niet alvorens ik mijn moeder op voorstel van Edo had gebeld met de vraag of ze het leuk vond als we 's-middags even bij haar op de koffie kwamen. Nou dat vond ze meer dan leuk.

In het Kralingse Bos een wandeling gemaakt rond de plas en even op een koel plekje met een lekker briesje uitgerust, en na nog een stukje gelopen te hebben zijn we bij mijn moeder neergestreken in haar tuintje en hebben ook daar van deze zonnige middag genoten waar we allemaal zo aan toe waren. 's-Avonds een vorkje geprikt bij Rasa Sayang en toen was het tijd voor de vrienden om weer op huis aan te gaan en we allemaal konden nagenieten van een fijn weekend met elkaar.

High wine

Zomeravond op de lanai

Wandelen in het Kralingse Bos



Geen opmerkingen:

Een reactie posten