zaterdag 17 augustus 2013

Respectvol

Toen ik van de week vernam dat de koninklijke familie had besloten om prins Friso in besloten kring te begraven in Lage Vuursche nabij kasteel Drakensteyn waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht en waar zijn moeder zal gaan wonen, was ik blij dat te horen, voor zover je in een situatie als deze blij kan zijn.

Ik bedoel er mee dat het goed is dat de familie en naaste bekenden van de prins zonder opdringerige camera's en ramptoeristen dit onmetelijke verdriet met elkaar konden delen. De NOS mocht als enige op aanwijzing van de familie opnames maken en die ter beschikking stellen voor alle media.
Met deze wensen dient men respectvol om te gaan.

Het dorp was voor een gedeelte 'op slot' en de kerk waar de dienst plaatsvond als ook de aangrenzende begraafplaats waren gisteren niet toegankelijk voor het publiek. Er zijn namelijk mensen die ondanks het uitdrukkelijke verzoek van de familie tóch naar Lage Vuursche afreizen om een glimp van de rouwende familie op te vangen. Wat voor soort mensen zijn dat? vraag ik me altijd af.
Klaarblijkelijk het soort mensen die er voor gezorgd hebben dat het plaatselijke hotel van de heer Vittali is volgeboekt rond de begrafenis en die dan aan hem vragen of hij niet een sluiproute weet van het hotel naar de begraafplaats. Onbegrijpelijk.

Ik kan de familie en vrienden van Friso alleen maar heel veel sterkte toe wensen met dit grote verlies.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten