zaterdag 7 september 2013

100 Tinten geel

Het redecoraten heeft vat op me gekregen. De behanger en de stoffeerder zijn ingeland in week 38 en 39, tenminste als het behang volgende week wordt geleverd, dat schijnt nogal een gedoe te zijn, maar ik ga er van uit.

Mijn gedachten zijn al weer verder met wat kleine aanpassingen die ik zelf kan doen, zonder wacht,- en levertijden. De muren van de kast onder de trap moeten worden geverfd en ik had nog een tonnetje met witte muurverf staan ontdekte ik toen ik de berging opruimde.
Ook het houtwerk in de keuken is nog precies zo als toen ik er kwam wonen: Okergeel. De bedoeling was dat we, mijn toenmalige verloofde en ik, dat ooit nog zouden veranderen, maar nu 13 jaar later zit het er nog.
Maar niet voor lang meer, ik was vandaag bij Gamma voor plankenhouders (ja, ik ben echt op een rol!) en keek eens bij de verfstaaltjes of dat, zoals ik het noem, 'jaren 50 geel' er tussen zat.

Dat is nog lastig zoeken als je honderd tinten geel ziet, maar goed de 'jaren 50' tint wist ik globaal wel zodat ik met vijf staaltjes naar huis ging met namen als: Zonneschijn, Eclips, Liefhebber, Installeer en Juli. De eerste twee vielen meteen af (te donker) en ik neig nu naar Installeer of Juli, met een lichte voorkeur voor Juli. Er is geen haast mee, eerst die slaapkamer en dat trapgat af, dit kan ik daarna op m'n gemak doen.

Hieronder wat items uit de jaren 50 met dat typische geel uit die tijd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten