donderdag 26 september 2013

20/20 Vision

Tijdens ons weekje op Schiermonnikoog was er een invasie van teken op het terras van ons tijdelijke verblijf, Nadira herkende ze, voornamelijk omdat ze enige tijd eerder door een teek was gebeten, want ze zijn heel erg klein en onopvallend. Het waren er echt heel veel en gelukkig maar dat zij ze zag want na wat internet speurwerk kwamen we er achter dat Schiermonnikoog in de top 10 staat van populatie van besmette teken.

Het grote aantal deed bij ons ideeën opborrelen over en horrorfilm met een titel als 'The Invasion Of The Ticks", waar met gemak minstens 3 vervolgen op gemaakt zouden kunnen worden. Dit incident was de enige dissonant in het gezellig samenzijn, of je moet mijn persoonlijke kleine drama van de zonnebril meerekenen.

Voor mij is mijn zonnebril de zonnebril die alle andere zonnebrillen overbodig maakt, en juist op het desolate Schiermonnikoog ging ie kapot, niet onherstelbaar, maar toch. Ik heb de dagen doorgebracht met streepoogjes vanwege de zon. Gisteren ben ik even langs opticiën Eye Wish gegaan om de bril te laten maken.

"Gaat u maar even zitten hoor, dan maak ik 'm even" ze de vriendelijke dame. Daar zat ik dan en nu ik er toch was vond ik het tijd om mijn demonen in de ogen te kijken en meteen maar een ogentest te laten doen. Ik gebruik zo nu en dan een leesbrilletje, maar volgens mij kan ik verder goed zien. Mensen om mij heen echter hoorde ik steeds zeggen dat ik vast een bril nodig heb.

Tijd dus om voor eens en altijd, nu ja, in ieder geval voor de eerst komende tijd het verlossende woord te horen. Lettertjes lezen, kleuren zien, cijfertjes noemen en de uitslag was dat beide ogen prima zijn en ik geen bril nodig heb, alleen dat leesbrilletje waarvan de sterkte zo miniem is dat ik die gewoon, zoals ik dat al had gedaan, bij Kruitvat, Hema, of eender waar kon kopen. "Jammer voor ons" zei de vriendelijke dame, "maar het is niet nodig om een leesbril te laten aanmeten"

Omdat mijn moeder ook al zo fijn is geholpen bij deze Eye Wish vestiging, ben ik zeker van plan om, als ik over 30 of 35 jaar eventueel wél een bril nodig zal hebben, die daar aan te schaffen.


2 opmerkingen:

  1. Er zijn al veel horrorfilms over en met 'thicks' en de daarbij behorende vervolgen.;-)
    Je ogen zijn dan wel prima in orde, maar soms zie je de dingen niet realistisch. Over 30 a 35 jaar? Probeer 10 a 15 jaar. #geintje!

    BeantwoordenVerwijderen