maandag 30 september 2013

Kaniewaarzijn

"Kaniewaarzijn" is het satirisch consumentenprogramma van de VARA, iedere vrijdag op Nederland 1. Voorlopers van dit programma waren "Ook Dat Nog" en "Hoe Bestaat Het". Mij verbaast het dat mijn woningbouwvereniging daar nog nooit prominent in is genoemd. Ik heb al menige hilarische ervaring mogen meemaken, zoals begin dit jaar het 'raamdebacle'.

De jaarlijkse afrekening van de servicekosten is al jaren bron van vele fouten, reden waarom ik niets automatisch laat afschrijven waar het de woningbouwvereniging betreft. Zo hebben we al eens drie jaar lang geen afrekening ontvangen om vervolgens die drie jaar in één keer in de brievenbus te vinden, heb ik zomaar ineens zonder begeleidend schrijven een aanzienlijk bedrag op mijn rekening mogen ontvangen waarna een aantal weken een bericht werd verstuurd met de mededeling dat het verkeerd was en ik zo spoedig mogelijk uitsluitsel zou krijgen, dat kwam driekwart jaar later. En onlangs hing er bij de entree een mededeling dat de huur van die maand te hoog was, dat de automatische betalers dat terug kregen en de anderen (ik dus) gewoon het juiste bedrag konden overmaken en niet het bedrag wat op de acceptgiro stond.

Onlangs hadden we ook de afrekening ontvangen van de servicekosten over 2012, ik moest een paar tientjes bijbetalen, maar ervaring heeft mij geleerd daar even mee te wachten, omdat het negen van de tien keer dus fout is, zo ook nu weer. Net voordat het betalingstermijn was verstreken lag er een brief in de bus met de mededeling dat er een fout was geconstateerd (duh!)

Gebleken was dat de schoonmaakkosten van de maisonnettes (ik) verwisseld waren met die van de appartementen (de buurtjes aan de overkant). De maisonnettes hadden teveel betaald en moeten terugkrijgen in plaats van betalen en andersom. Dit bleek ook al in 2011 gebeurd te zijn. Ze hadden de werkelijke kosten dus omgewisseld. Hun eigen woningen. Twee jaar lang. Mag ik dan zeggen dat het sufkutten zijn? Ja, ik mag dan zeggen dat het sufkutten zijn, omdat het structureel en voorspelbaar mis gaat.

Ik had nog niets betaald, maar aan de bewoners van de maisonnettes (ik dus weer) werd verzocht tóch het foutief in rekening gebrachte bedrag te betalen. Daarna gaat het gecorrigeerd worden. Dat ga ik dus niet doen. Ik wacht de in het vooruitzicht gestelde brief af met daarin de exacte bedragen die met mij verrekend gaan worden waarin óók de nieuwe voorschotbedragen voor de servicekosten staan, want die zijn dus ook niet goed berekend.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten