donderdag 5 september 2013

Meerdere betekenissen van sjouwen

Gisteren was het weer een stralende dag en dat kwam goed uit want ik had met mijn moeder afgesproken om te gaan winkelen in Alexandrium. Ze wilde kijken naar wat truitjes voor het najaar en ik moest ook nog wat dingetjes hebben waaronder een nieuw koffiemachine want van de mijne viel de kan van de week uiteen in twee losse delen: de kan en het handvat.

Met een scootmobiel de metro in vergt nogal wat voorspellend inzicht, omdat je goed moet kijken welke ingangen er geschikt zijn voor scootmobielen, maar het is prima te doen. De eerste winkel waar we ingingen om voor truitjes te kijken slaagde mijn moeder direct voor drie heel leuke modellen. Zij kan het najaar in! Daarna even wat geluncht en toen op pad voor een koffiemachine. Ik heb een niet zo'n heel dure gekozen met een isoleerkan in plaats van glas. Het mag duidelijk zijn dat ik niet van de Senseo ben.

Na het door de winkels sjouwen kwam 's-avonds het echte sjouwen aan bod. Vrienden Rick en Chris hadden een nieuwe bank gekocht en ik mocht hun 'oude' bank hebben. 'Oude' tussen aanhalingstekens, want meubels in een kinderloos huishouden slijten niet zo heel hard en de bank ziet er geweldig uit. Mijn bank was veel ouder, nog met laatste verloofde uitgezocht en gekocht en nu aan vervanging toe.

Ze hadden gezegd dat ze een vrachtwagenTJE konden gebruiken van Rick's werk voor de bezorging van de bank. Nadat ze hadden gemeld dat ze in de straat stonden wist ik niet wat ik zag, in mijn ogen echt een enorme vrachtwagen bestuurd door Rick met Chris als bijrijder stond langs de stoep geparkeerd, te groot voor de parkeervakken.

Mijn bank hebben we eerst in de berging gezet, die wordt vandaag opgehaald door de medewerkers van de Kringloopwinkel, toen met enig pas,- en meetwerk door de lastige draaien van de trap de grotere bank van hun mijn woning binnen gemanoeuvreerd en het staat geweldig! Of ie er altijd gestaan heeft, komt ook doordat de kleurschakering matcht met mijn oude bank.
Weer een geluksmomentje om van te genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten