donderdag 31 oktober 2013

Do you hear what I hear?

Naast de zich maar voortslepende Zwarte Pieten-gate, met zeer extreme voor,- en tegenstanders, was er de afgelopen tijd nog iets wat steeds in het nieuws was, maar wat ik niet echt als nieuws ervoer, die hele stroom aan afluisterschandalen van allerlei landen over en weer, met als hoogtepunt Angela Merkel die helemaal uit haar plus size panty ging omdat ze was afgeluisterd door de NSA.

Iedereen luistert elkaar af, tenminste daar ben ik altijd van uit gegaan, alle landen maken zich daar schuldig aan, dus waarom plots die gespeelde verontwaardiging van regeringsleiders? Het zou pas echt nieuws zijn als zou blijken dat er nergens afgeluisterd werd. Gisteren was het laatste 'nieuws' op dit front dat ook de paus afgeluisterd wordt door de Amerikanen en dat Rusland tijdens de G20-top andere landen probeerde te bespioneren door USB-sticks en opladers cadeau te geven aan de aanwezigen. Na nader onderzoek bleken de opladers en de sticks geschikt te zijn om informatie van computers en mobiele telefoons te verzamelen en door te sluizen.

Aandoenlijk in deze is de reactie van Mark Rutte die zegt 'geen aanwijzingen te hebben dat hij zelf afgeluisterd wordt'. Dat is toch een aan domheid grenzende schattigheid. Met die plotselinge aandacht hiervoor en die geveinsde korzelige reacties hierop ben ik bang dat ze daarmee de aandacht van iets veel omvangrijkers willen afhouden en ons hiermee zand in de ogen strooien. Wat weet ik ook niet, daarvoor lees ik teveel over Zwarte Pieten en afluisterpraktijken.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten