zondag 27 oktober 2013

Gebroken ijs

Gisteren was het eerste voorzichtige begin voor theatervriend Harry en mij van het culturele seizoen. Onze eerste theatervoorstelling van dit jaar vond plaats in Rijswijk waar vriend Ruud, lid van toneelgroep Elf , schitterde in een rol in de voorstelling "Gebroken IJs".

Eerst hebben we samen met Remco een hapje gegeten bij het restaurant waar de hele spelersgroep ook bleek te dineren, zij gingen natuurlijk eerder weg en we hebben ze een gebroken been gewenst zoals gebruikelijk is in theaterkringen. Weer even goed bijgekletst alvorens wij ook richting het theater liepen voor de première.

Op het dek van een luxueus cruiseschip vertoeft een aantal vaste opvarenden. 
Als er nieuwe gasten aan boord komen, geeft dat meteen leven in de brouwerij. 
Wanneer iedereen aan elkaar gewend is en als het ijs eenmaal 
gebroken is, ligt de romantiek op de loer.

Het is een komedie geschreven door Haye van der Heyden en het was leuk Ruud weer eens op toneel te zien na lange tijd niet gespeeld te hebben. Het is natuurlijk een amateurtoneelgezelschap en niet iedereen acteert even goed, maar belangrijk is dat deze groep mensen plezier beleven aan het samen iets maken en neerzetten. Wel wil ik Alma de Graef even noemen die in haar rol van Iris voor mij het leukste en ook best gespeelde personage neerzette. 

Leuk was het om ook in het publiek wat mensen te herkennen uit vroeger tijden, uit een ander leven zelfs.
De kop is er af, laat het theaterseizoen maar tot ons komen!


Staand: Will van de Broek, Nic Koster, Christine Visser en Caroline Jacobs
Zittend: Ruud Kies en Alma de Graef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten