maandag 28 oktober 2013

Verdrietig

Verbazingwekkend hoe twee los van elkaar geschreven blogjes van de afgelopen week (Het zwartepieten is begonnen en Bloosloos) elkaar vonden in de apotheose van die hele, naar mijn idee nog steeds, stompzinnige Zwarte Pieten discussie in een demonstratie op het Malieveld in Den Haag. Een demonstratie, ja, over een niet bestaand sprookjesfiguur van een kinderfeest. De ludieke Pietitie had al bewezen dat het merendeel van de bevolking vóór het behoud van Zwarte Piet was. VN bemoeienis kon in deze in het belachelijke getrokken worden. Klaar, de kous is af, doorgaan met werkelijk belangrijke zaken zou je zeggen.

Daar dachten een paar honderd mensen anders over en die reisden af naar het Malieveld voor een demonstratie. Wat zijn dat voor mensen? vraag ik me dan meteen af, en mijn angstigste vermoedens hieromtrent zijn bewaarheid geworden. Het is de niet gehinderd door enige kennis van zaken éénhersencellige in trainingspak geklede blanke onderlaag van de bevolking die om de drie woorden in hun conversatie het woord 'kankâh' gebruikt om hun punt te maken en in alles een complot ziet tegen de maatschappij in het algemeen en tegen henzelf in het bijzonder.

Bewijs hiervan is deze gebeurtenis waar een vrouw wordt belaagd door de elkaar ophitsende verstandelijk beperkten tijdens de demonstratie. Ik heb het gisteren al op Facebook gezet, maar het laat me niet los, vandaar dat ik er in dit blogje nogmaals de aandacht op wil vestigen. Het gaat er al lang niet meer over of Zwarte Piet wel of niet racistisch is, het gaat om het feit dat de demonstranten op deze manier hun eigen racistische gevoelens en denkwijze menen te moeten uiten. Er is ook een videofilmpje van maar dat ga ik hier niet tonen.

De geestelijk makkelijk te manipuleren demonstranten, vol van hun eigen gelijk, voelden zich gesteund door aanwezigheid van leden van extreem rechtse groeperingen als Identitair Verzet, waarvan het hier aanwezige lid samen met andere extreem rechtsextremisten ooit een Joodse begraafplaats vernielde, Autonome Nationaal Socialisten en Nederlandse Volks Unie. Tot grote vreugde van de aanwezigen nam Tweede Kamerlid voor de PVV, Joram van Klaveren, een petitie ontvangst voor het behoud van Zwarte Piet. Toen hij het podium betrad gonsde het in het publiek: "Goed zo, de PVV" en "Klote buitenlanders".

De makers van Pietitie, waarvan de 2,1 miljoen likes zijn aangeboden aan Joram van Klaveren zeggen met klem hier niets mee van doen te hebbben, zelf zouden ze na het weekend bekend maken wat ze er mee wilden gaan doen.

Mijn mensbeeld was al niet zo positief, en word er met dit soort walgelijkheden, die niet zouden misstaan in het diep religieuze racistische zuiden van Amerika, niet beter op, het maakt me alleen maar verdrietig. Tot slot nog een, uiteraard anonieme, reactie op het bericht van Gerrit de Heus over de uit de hand gelopen demonstratie wat eigenlijk alles zegt over het wereldbeeld van de extreme Pro-pietenaanhangers.

.. zegt:
gozer..ik weet niet op welke drugs jij ga..ja jij die dit stuk heeft geschreven. maar wat je hier probeert duidelijk te maken gaat je niet lukken





Geen opmerkingen:

Een reactie posten