dinsdag 26 november 2013

De gewone kneus

Om haar tanende carrière een nieuwe impuls te geven deed Anouk dit jaar mee aan het Eurovisie Songfestival, en met succes, voor het eerst sinds jaren haalde Nederland weer een finaleplaats en werd Anouk uiteindelijk negende. Ik ging er vanuit dat zij de weg nu vrij had gemaakt voor artiesten die wereldberoemd zijn in Nederland, en dat volgend jaar ook een in Nederland bekende artiest zonder aarzeling volmondig 'ja' zou zeggen tegen een voorgestelde deelname aan het festival.

Alzo gebeurde, de populaire Almelose zangeres Ilse DeLange gaat samen met zanger Waylon in mei ons land vertegenwoordigen in Kopenhagen. Ilse en Waylon kennen elkaar al jaren en waren al van plan om samen een plaat te maken, dat heeft niets met deze deelname te maken. Ilse gaf ook toe dat Anouk's succes bij haar de doorslag heeft gegeven om mee te doen, voornamelijk dat ze hoog is geëindigd met een nummer waarbij ze heel dicht bij zichzelf is gebleven, zonder hysterie en kermis. Ilse en Waylon zijn van plan een zogenaamd 'country bluegrass' nummer in te zenden: 'Gewoon twee mensen met een gitaar' aldus Ilse.

Ondanks haar grote succes en fanbase heb ik zelf niet zo heel veel, nou ja eigenlijk niets, met Ilse DeLange. Ik vind haar zo'n dertien in dozijn zangeres met dito uitstraling, maar dat is mijn mening en doet helemaal niets af aan haar artistieke prestaties. Waylon heb ik even moeten googelen en ik zag direct waarom, hij is in 2008 tweede geworden bij "Holland's Got Talent", een programma waar ik niet naar kijk. Ook heeft hij in 2005 meegedaan samen met Rachel Kramer aan de voorronde van het Eurovisie Songfestival als Waylon & Rachel, en daar ging ook geen belletje bij rinkelen.

Ze gaan niet als Ilse (DeLange) & Waylon, maar als The Common Linnets. Linnet is de Engelse benaming van kneu, een vogeltje wat in het oosten van Nederland, waar ze beiden vandaan komen, voorkomt. In vertaling betekent het dus: De Gewone Kneus. Ik zeg niets.....













2 opmerkingen:

  1. Eerst maar het liedje horen, dan pas kan ik meer zeggen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, het valt of staat met het nummer. Ben benieuwd.

      Verwijderen