woensdag 13 november 2013

Herinnert U zich deze nog? #39

PRECIOUS WILSON
"CRY TO ME"
1980
Aantal weken: 7
Hoogste positie: 12



Het nummer "Cry To Me" werd voor het eerst op de plaat gezet in 1962 door Solomon Burke en is daarna talloze keren gecoverd door andere artiesten als Betty Harris, Pretty Things en Rolling Stones. In 1980 zette Precious Wilson een discoversie van het nummer op de plaat.

Precious Wilson was vanaf 1975 zangeres bij de groep Eruption, die in 1977 onder de hoede kwamen van Frank Farian die al furore maakte met Boney M. en zorgde dat ook Eruption een bekende naam kreeg in Europa met hits als "I Can't Stand The Rain", "Party Party" en "One Way Ticket".

In 1979 begon Precious voorzichtig een solocarrière waarbij ze als 'special guest' was te horen op het Boney M. album "Oceans Of Fantasy", in het openingsnummer en als solozangeres op "Hold On I'm Coming", wat ook haar eerste single werd. Dit"Cry To Me" was haar tweede single en het werd een Europese hit. Ze maakte nog enige albums en singles maar echt grote successen werden het niet.

Precious is nu 56 jaar, woont in Londen en is rechtmatige eigenaar van het merk Eruption en treedt dan ook nog steeds op als 'Eruption featuring Precious Wilson'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten