donderdag 14 november 2013

Mensen

Mensen...
Die verschrikkelijke natuurramp op de Filipijnen komt nu dagelijks onze huiskamers binnen, mensen die dierbaren hebben verloren en die helemaal niets meer hebben. Een man die vraagt "Mensen van de wereld komen jullie alsjeblieft naar mijn stad", hij herhaalt het en zijn stem breekt. Ik hou het niet droog, mijn lekkage is plots niet meer zo heel belangrijk

Mensen...
Ze slaan aan het plunderen voor eten en drinken, logisch, maar zij die wat hebben bemachtigd worden ook weer beroofd door anderen er heerst chaos en er zijn bendes actief.

Mensen...
In Nederland zijn de allerrijksten (denk Quote 500) ondanks de crisis nóg rijker geworden, stijgingen van 33,3% en 42,9% in vergelijking met hun vermogen vorig jaar zijn heel gewoon.

Mensen...
In Nederland is het ook daadwerkelijk nieuws dat Estll n Badr ut elkr gn. Is het, buiten de direct betrokkenen, belangrijk dat wij dat allemaal weten?

Mensen...
De actiegroep Zwarte Piet Is Racisme is nog steeds actief en willen nu, in plaats van zich er ver van te houden, bij de diverse intochten, waaronder die op TV, 'op vreedzame manier' hun afkeuring kenbaar maken door met hun rug naar de voorbijtrekkende stoet te gaan staan. Maar ze waarschuwen: "Hou er rekening mee dat het dragen van een Zwarte-Piet-is-racisme-t-shirt (die bestaan dus gewoon) felle reacties kan uitlokken. Ga niet in op provocaties". De contradictie!

Mensen...
Bart een 20 jarige student aan het Nova College in Beverwijk heeft onlangs te horen gekregen dat hij chemokuren moet ondergaan om de kanker in zijn lichaam te bestrijden. Alle jongens uit zijn klas laten nu hun hoofd kaal scheren uit vriendschap en respect voor hun klasgenoot.

Zomaar wat berichten die gisteren tot mij kwamen over mensen in diverse situaties, zelf gekozen of het is hen overkomen. Hun reacties, de mensen om hen heen. Ik was beurtelings geraakt en ontroerd, begripvol, maar ook verbaasd en vol ongeloof.

Mensen...
Ze zijn heus niet allemaal leuk, maar dan ineens ben ik verrast door hoeveel mensen voor elkaar kunnen betekenen, en dat iedereen iedere dag de kans heeft om iets leuks of liefs te doen voor een ander, iemand een hart onder de riem kan steken of gewoon aardig zijn om het aardig zijn. Volgens mij kost het ook veel minder energie dan negativiteit uit te stralen, op je strepen te staan, je chronisch defensief op te stellen en bijna ieder betoog te beginnen met; "Nou, maar dan kennen ze mij nog niet..."

Zullen we er gewoon vandaag eens mee beginnen met dat aardig zijn, no matter what? Gewoon zo in je eigen kleine leven, wie weet bevalt het wel en wordt het een gewoonte. De wereld kan het wel gebruiken.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten