donderdag 21 november 2013

Ring out the old, ring in the new

De dag die ik wist dat zou komen kwam steeds dichterbij, ik merk het aan in mijn agenda, maar denk er verder niet te veel over na. Zo heel casual kijk ik eens op een website en zie dan snel door de bomen het bos niet meer. Nou ja, het is nog niet zover, nog tijd genoeg, maar ik voel die druk, er moet binnenkort besloten worden.

Voor veel mensen is het aflopen van het abonnement op hun smartphone een blijde gebeurtenis, dat betekent namelijk dat er een ander telefoontje uitgezocht kan worden en dat gegeven alleen al stemt velen vrolijk. Ik behoor niet tot die groep, ik wil eigenlijk helemaal niet aan nieuwe apparaten wennen. Ik wil geen veranderingen, als het aan mij had gelegen hadden we nog in grotten gewoond en gingen de mannen op jacht en bleven de vrouwen samen met de mannen met artistic leanings thuis om daar de boel draaiende te houden. Het is dus heel goed dat er mensen zijn die voorop lopen en de weg vrij maken voor mensen zoals ik die er wat mopperend achteraan hobbelen.

Dus een poosje terug me toch verdiept in het aanbod en de (abonnements)prijzen, vervolgens 4 telefoontjes geselecteerd en die keuze voorgelegd aan vriend Karim die een autoriteit is op het gebied van alles wat met multimedia te maken heeft en hij kwam tot de slotsom waar mijn eigen voorkeur ook naar uitging, een HTC One Mini.

Sinds kort is er ook in het winkelcentrum vlakbij huis een T-Mobile shopje gekomen, zodat ik niet meer naar de stad hoef af te reizen. Ik werd allervriendelijkst geholpen door een meisje en verliet het pand met mijn nieuwe foontje, en dan gaat het beginnen. Gelukkig was mijn vorige ook een HTC, zodat veel dingen bekend waren. Tegenwoordig wordt niet meer aan gebruiksaanwijzingen gedaan, je moet alles op internet vinden, en ik bleek dit foontje middels een toegangscode via een programma op de PC te kunnen instellen. Voor mij was dat iets nieuws en het werkte ook nog!

Ik gebruik niet alles wat je met de smartphone kan doen, ik hou niet van muziek op mijn oren, ik kijk er geen filmpjes op, ik heb gewoon nog een agenda met een pen, ik heb 'm meer om mee te doen in de vaart der volkeren zij het op een heel summier niveau. Ik Facebook, What'sApp, kijk mijn mail na, bel zo heel af en toe als het echt niet anders kan, maak er eens een fotootje mee, en dat is het dan wel. O ja en er zit 4G op, dat schijnt nu belangrijk te zijn. En ik heb ook, zoals sommigen hebben ontdekt, weer een comeback gemaakt bij Wordfeud, die viel steeds uit bij mijn vorige telefoon. Na een paar keer proberen bleek in de krochten van mijn geheugen nog het wachtwoord te zitten om toegang te krijgen.

Al met al viel deze verandering mee, en ik vond dat deze telefoon die weer 2 jaar mee zal gaan een leuk jasje nodig had, die heb ik maar meteen besteld.


Union Jack als z'n nieuwe jasje



1 opmerking:

  1. Ik ben ook niet zo'n fanatieke gebruiker, alles gaat al snel genoeg in het leven. Naast het bellen, berichten en de social media gebruik ik een app voor het hardlopen. Die houdt alles voor me bij.
    Leuk hoesje, overigens!

    BeantwoordenVerwijderen