donderdag 5 december 2013

Herinnert U zich deze nog? #40

MANUEL & PONY
"DAS LIED VON MANUEL"
1979
Geen hit in Nederland maar een enorme hit in de 
Duitstalige landen (27 weken in de hitparade in Duitsland)





Waarschijnlijk herinnert niemand zich deze single omdat het in Nederland geen hit is geweest, wel werd het gedraaid in de die dagen populaire 'Europarade', het is een tandglazuur aantastend zoet edelkitch lied van jongenssopraan Manuel en het koor Pony, maar zo in de decembermaand moet dat kunnen. 

Er zit een kleine geschiedenis aan verbonden. Achim Rodewald zong in het koor Die Sonntagskinder en werd vanwege zijn heldere sopraanstem ontdekt door Kurt Feltz en Heinz Gietz en namen samen met hem en de enigszins in vergetelheid geraakte vedette Caterina Valente het lied "Manuel" op, het lied ging over de jongen Manuel uit Castilië die mooi kon zingen en er veel geld mee verdiende maar niet gelukkig was. Het werd een grote hit. Zangeres Mieke heeft er een Nederlandse vertaling van opgenomen.

Hier werd op voortgeborduurd, rond Achim werd nu een kinderkoor verzameld (Pony) en hij nam de naam Manuel aan, het zangertje uit het lied van Caterina en het nummer "Das Lied Von Manuel" was geboren.
In het lied kennen de kinderen Manuel uit Castilië, maar vinden hem niet aardig, totdat hij een concert geeft voor de zieke Hannelore voor een operatie in Amerika. "Nun mögen wir dich sehr" zingt het koor dan ook na veel "Maria Dolóóóóres ohoho ohoho" van Manuel.

Na dit grote succes nam Achim als Manuel nog 2 LP's op en toen brak zijn stem en was het klaar. Het toneel bleef en hij is gaan acteren in het theater. Achim is nu 48 jaar en hij werkt als adviseur energie efficiëntie bij de Indo-Duitse kamer van koophandel

Achim als Manuel

Achim anno 2013




Geen opmerkingen:

Een reactie posten