dinsdag 24 december 2013

Herinnert U zich deze nog? #41

DANA
"IT'S GONNA BE A COLD COLD CHRISTMAS"
1975
Geen hitnotering in Nederland




Ondanks dat het geen hit was in Nederland, kent iedereen deze kerstsingle van de Ierse Dana en is het een 'kerst-evergreen' geworden. Als 18 jarige deed ze in 1970 voor Ierland mee aan het Eurovisie Songfestival en won met "All Kinds Of Everything". In de jaren die volgden na de overwinning bleef ze populair en kreeg haar eigen TV show in Ierland. Ze ging zich meer en meer toeleggen op christelijke muziek en verhuisde naar Amerika waar de markt voor dat genre veel groter is. 

Weer terug in Ierland ging Dana de politiek in en voerde campagne om president van Ierland te worden, ondanks veel stemmen lukte dat niet. Ze ging naar het Europees Parlement waar ze zich niet aansloot bij een politieke partij, maar streed tegen abortus, scheidingen, geboortebeperkingen, enz. 

Helemaal onomstreden is deze christelijke dame niet, in 2011 deed ze weer een gooi naar het Ierse presidentschap, maar wat onhandige uitspraken hier en daar, haar dubbele nationaliteit (Iers en Amerikaans) en het feit dat haar broer John Brown was opgepakt voor het misbruiken van minderjarige meisjes deden haar geen goed. 

Dana is nu 62 jaar, getrouwd sinds 1978 met Damien Scallon en ze hebben 4 kinderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten