vrijdag 27 december 2013

Verrassingsboost

Tussen de kerstkaarten lag vorige week een hele dikke enveloppe, zwaar ook. Wat kon daar nou in zitten? Eenmaal binnen de enveloppe opengemaakt en er bleken twee boeken in te zitten: BodieBoost-Het Kookboek en BodieBoost-Het Dagboek van Charlotte Willems.

Voor wie mijn blogjes regelmatig leest weet dat Charlotte dit jaar voor mij de belangrijkste vrouw in mijn leven is geweest, na vriendin Talitha natuurlijk, die Charlotte bij mij heeft geïntroduceerd. En voordat jullie gedachten afzakken naar de goot; ik bedoel natuurlijk het fantastische BodieBoost-dieet waarmee ik 13 kilo en 20 cm buikomvang ben kwijtgeraakt. Op de website www.bodieboost.nl kan je er alles over lezen.

Omdat ik er in mijn blogjes aandacht aan heb besteed en ik op de nominatie stond om met mijn 'succesverhaal' in het nieuwe boek te komen, wat niet is doorgegaan omdat er zoveel mensen succesvol zijn afgevallen met deze andere manier van eten en er natuurlijk maar ruimte is voor een beperkt aantal, heeft Charlotte via haar uitgeverij me de boeken toe laten sturen. Hoe leuk en lief is dat?!

Ik heb zoveel leuke reacties mogen ontvangen afgelopen jaar op mijn nieuwe slankere ik, zelfs door een onbekende medeforens die me er over aansprak omdat het hem was opgevallen en die ik de BodieBoost methode heb aangeraden, zoals ook aan een aantal vrienden en collega's.

Maar nu we toch zo onder elkaar zijn moet ik even opstaan en zeggen: "Mijn naam is Aidan, ik ben een BodieBooster en ik heb een kleine terugval". Je kan een speld horen vallen, verschrikte uitdrukkingen en openvallende monden, een traan zelfs zou in een oog kunnen opwellen. Een toch, het is zo, ook ik ben maar een mens, en nu we allemaal weten dat suiker dus verslavend is, en je het spul op iedere hoek van de straat kunt verkrijgen vermomd als kleurrijke gebakjes, verrukkelijke bonbons en tongstrelende chocolade, is het niet zo moeilijk om één en één bij elkaar op te tellen.  Plots bleken de twee toegestane snoepmomenten per week niet meer voldoende en wilde ik meer, meer, meer....Bovendien kun je het iedere ex-verslaafde horen zeggen ook al gebruik je niet meer, verslaafd ben je je hele leven lang, het blijft een gevecht.

Het feit dat ik de terugval onderken en het hier entre nous ook volmondig beken geeft al aan dat ik het weer onder controle ga krijgen, want is het niet Charlotte die zegt 'altijd positief te blijven, ook al heb je het even zwaar'. En ik ben al weer goed bezig met een zowel simpele als doeltreffende oplossing: als het niet in huis is kan het ook niet opgegeten worden. De twee snoepmomenten blijven vanzelfsprekend anders komt Charlotte mij persoonlijk slaan, maar ik haal dan ook echt maar twee dingen, een niet een zak(je) of meerstuksverpakking van het één of ander. Ik moet beseffen dat ik die verantwoordelijkheid op de lange duur niet aankan, terwijl ik in het begin van het BodieBoosten overal af kon blijven.

Het naar mij toe sturen van de twee boeken geeft mij weer een boost om er weer heel serieus mee aan de slag te gaan, ik eet nog steeds volgens de BodieBoost methode, maar ik snoepte te veel tussendoor, en ik ben het aan mijzelf, mijn bewonderaars (zo hé 13 kilo!!), en vanzelfsprekend Charlotte verplicht om haar en mijn goede naam hoog te houden.

Hoeveel ik dan wel niet ben aangekomen? Euh nou ja, euh, 2 kilo maar, maar als je daar té licht over denkt zitten de volgende 2 kilo er ook zo weer aan. Mijn naam is Aidan, ik ben een BodieBooster en ik ga er weer volledig voor!


BodieBoosters for life: Talitha & Aidan

3 opmerkingen:

  1. Zonder de zwakke momenten, herken je je sterke momenten ook niet.. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke blog! Wees niet te streng voor jezelf anders wordt de berg te hoog, begin weer met kleine veranderingen en kijk even naar dit streefgewicht weekmenu blogje, wellicht helpt het, ik neem nu namelijk ook iets meer dan 2 jokers per week en soms ook weer niet. XX en succes en bedankt voor het compliment Charlotte
    http://www.bodieboost.nl/how-to-wat-te-doen-als-je-je-streefgewicht-hebt-bereikt-bodieboost-streefgewicht-weekmenu/ en hier het voorbeeld weekmenu: http://issuu.com/bodieboost/docs/streefgewichtweekmenu-bodieboost

    BeantwoordenVerwijderen