Posts

Posts uit juni, 2013 weergeven

Tegeltjeswijsheid 84

Afbeelding

Weer op de been

Afbeelding
Vandaag weer aan het werk gegaan, alle ziektekiemen zijn verdwenen en ik ben weer met hernieuwde energie bij machte om iets te doen. Gelukkig ben ik niet vaak ziek (knock on wood), maar als het wel zo is vind ik het net of je 'buiten de werkelijkheid 'staat. Het leven gaat, vanzelfsprekend, door, maar je maakt er geen deel van uit, je zit, ligt, hangt binnen de vier muren van je huis, en alles gebeurt buiten je om toch wel.

De rust die zo goed is voor je herstel is ook mentaal goed voor je merk ik, het hoofd is leeg, het lichaam is weer voldoende hersteld om weer in de tredmolen van het dagelijks leven te stappen en mee te gaan doen.
Ik ben er weer!


Toen en Nu: Lene Lovich

Afbeelding
In 1979 kon niemand om haar heen, haar verschijning baarde nogal wat opzien en met haar single "Lucky Number" had ze een hele grote hit te pakken. Geboren in Amerika maar op haar 13e naar Engeland verhuisd waar ze tal van verschillende baantjes had als danseres, actrice, en zangeres, ze speelde saxofoon, en ze nam voor horrorfilms schreeuwen en gillen op. Ook schreef ze teksten voor Cerrone, en ze is te horen tussen de duizenden anderen op het nummer "My Ding A Ling" van Chuck Berry opgenomen op het Arts Festival in 1972.

"Lucky Number" was onder tijdsdruk door Lene en Les Chappell geschreven en bedoeld als b-kant maar door Stiff records als a-kant uitgebracht en met succes, er kwam een album en nog een hit "Say When" .
In 1979 was ze ook te zien in de film "Cha Cha" met Herman Brood en Nina Hagen.

Na 3 albums bij Stiff records hield het op. Ze nam rust en pas in 1989 kwam er weer een nieuw album uit, wat geen groot succes was, daarna n…

Opkikkertje

Afbeelding
Niets is fijner voor een krank mensch dan om een leuk postpakketje te ontvangen. Okay, ik had het zelf besteld maar toch, ik was blij met de 3 CD's van de Partridge Family die mijn geteisterd gestel met hun ongecompliceerde jaren 70 muziek wat verlichting brachten.

De Partridge Family was een TV-serie die van 1970 t/m 1974 heeft gelopen en ging over een moeder en haar 5 kinderen die een muziekgroep vormden. Oorspronkelijk was het idee om de acteurs te laten playbacken op ingezongen liedjes door sessiezangers. Toen ontdekten de makers dat David Cassidy, die de oudste zoon speelde en in real life de stiefzoon was van de moeder uit de serie Shirley Jones, goed kon zingen. De serie maakte hem een tieneridool die naast de Partridge Family een succesvolle solocarrière begon.

Voor de muziek van de liedjes werd gebruik gemaakt van sessiemuzikanten en de leadvocalen van David. Shirley Jones, die aanvankelijk de 'ster' van de show zou moeten zijn zong backingvocalen in samen met ses…

Pas op de plaats

Afbeelding
Zaterdag kwam het al opzetten, een hardnekkige vastzittende hoest. Zondag met hoestsiroop en keeltabletjes aan het werk gegaan, maandag de verjaardag van Jeroen bijgewoond, en dinsdag zei mijn lichaam: 'Stop nu maar even'. Verstopte holtes, hoofdpijn en van het intense hoesten overal pijn.

Ik stond op het punt om te gaan werken toen ik weer zo'n vreselijke hoestbui kreeg, in de spiegel keek en die waterige oogjes zag en dacht: 'Waar ben ik mee bezig?' Me voor het eerst sinds jaren ziek gemeld en veel geslapen en gestoomd met menthol. Komt goed los, maar voel me nog niet 100%.

Geduld, ik weet het, maar ik kan ziek zijn niet uit staan! Mijn verstand zegt dat ik het nu maar even moet laten gaan en het vanzelf weer over gaat met rust en wat medicamenten. Pas op de plaats dus.


High tea

Afbeelding
Vriend Jeroen heeft 2 jaar geleden een traditie gestart, op zijn verjaardag gaat hij sinds die tijd met vrienden iets leuks doen. Het eerste jaar reisde hij naar verschillende vrienden toe om iets te ondernemen, vorig jaar waren Jeroen en ik in Londen, en dit jaar had hij Daisy, Chris, Rick en mij uitgenodigd voor een high tea in Noordwijk.

Bij Jeroen thuis afgesproken en toen, als was het een schoolreisje, met de bus naar het voor mij onbekende Noordwijk. Het weer was redelijk voor een middag aan het strand bij de Alexander Beach Club waar we helaas niet buiten konden zitten, maar waar het binnen heel goed toeven was voor de heerlijke high tea.
Eerst verschillende zoete lekkernijen en daarna allerlei hartige hapjes.

Onder het genot van dit alles konden we weer lekker bijkletsen en sloten we de middag af met een wijntje om vervolgens weer huiswaarts te keren. Het was een geslaagde en gezellige middag met lieve leuke vrienden.


Tegeltjeswijsheid 83

Afbeelding

Toen en Nu: Olivia Newton-John

Afbeelding
Al in 1965 maakte Olivia Newton-John haar eerste film en vanaf 1970 is ze ook actief als zangeres. In 1974 kwam ze uit voor Engeland op het Eurovisie Songfestival met "Long Live Love", een nummer wat ze zelf vreselijk vond. Ze behaalde er een 4e plaats mee.

Ze verhuisde naar Amerika en werd in 1978 wereldberoemd met haar rol van Sandy in de musicalfilm "Grease" . Daarin speelde ze als 30 jarige een schoolmeisje naast de razend populaire John Travolta (toen 24). Haar muzikale carrière kwam toen goed van de grond, maar als actrice heeft ze nooit meer zo'n groot succes gekend als met "Grease".

In 1992 werd bij Olivia borstkanker geconstateerd waar ze volledig van is genezen, in 2005 raakte haar partner Patrick McDermott vermist tijdens een vistripje, momenteel is ze getrouwd met John Easterling.
Olivia is nu 64 jaar en maakt nog steeds platen.

Haar contact met John Travolta is door de jaren heen gebleven, is hij bij een optreden van haar beklimt hij het …

Marie, pak de koffer in

Afbeelding
Dacht ik dat met mijn generatie en de generatie(s) na mij de man/vrouw verhoudingen minder scherp afgebakend waren als daarvoor, lees ik in de krant dat 59% van de mannen hun koffer laten inpakken door hun vrouw. Wat zijn dat voor mannen? En waarom? Welke vrouwen willen een man die niet eens een koffer kan inpakken? Zijn dat dezelfde soort (echt)paren waarvan de vrouw de kleding voor de man koopt ook als hij er zelf niet bij is? Ik dacht dat zulk soort rolverdeling het laatst te bespeuren was bij de generatie van mijn ouders.

3% van de mannen pakt juist de koffer in voor hun vrouw, en ik bedenk me opeens dat mijn eerste verloofde ook geen koffer wilde kon inpakken en dat ik dat dan deed, de oude wonden die zo'n bericht openrijt....nu zou ik niet eens meer aan zo iemand beginnen. Ik ben erg voor zelfredzaamheid.

Maar voordat vrouwen hun terechte verbazing over zulke mannen uiten, hoeveel van hen pakken zelf de boormachine ter hand om een gaatje in de muur te boren in plaats van dat…

NIET geschikt

Afbeelding
Ik had de berichten al voorbij zien komen toen het het Canadese kindsterretje Justin Bieber betrof, maar nu las ik het ook over niggabitch Rihanna. Let wel: ik kan geen enkel nummer van deze twee idolen opnoemen, ik behoor helemaal niet tot de doelgroep. Maar dat gebrek aan kennis heeft niets te maken met de misplaatste arrogantie van deze twee omhooggevallenen, en misschien geldt dat voor nog wel meer van hun collega's.

Zij vinden het heel gewoon om hun (playback?)concerten later te beginnen dan staat aangekondigd, en dan niet een kwartier maar echt úren later. De adoratie die veel van hun fans voor hen hebben vertalen zij naar totale minachting voor hun publiek, waarbij ze gemakshalve vergeten dat het bij de gratie van datzelfde publiek is dat ze überhaupt tijdelijk enig bestaansrecht hebben met hun werk.

Je zou denken dat er sancties opgelegd zouden worden bij zulk onprofessioneel gedrag door de concertorganisatoren d.m.v. boetes of, beter nog, nooit meer boeken. Aan de andere …

For old times sake

Afbeelding
Omdat de vakantie naar Toronto wat ongunstig viel met betrekking tot het beplanten van de lanai, heb ik dat gisteren pas gedaan en meteen ook plantjes gekocht voor mijn moeders tuintje. Voor de lanai minder dan voorgaande jaren, maar het ziet er toch weer fleurig en gezellig uit.

's-Avonds had ik een date met José die ik al 13 jaar ken, ze heeft bij mij gewerkt en we hebben altijd contact gehouden. Ze heeft een drukke baan en gaat graag ver en lang op vakantie met haar vriend Marijn, en ook ik ben druk met van alles, dus de laatste tijd was het een beetje versloft, maar wij vonden tijd om daar eens verandering in te brengen. Zij had goede verhalen gehoord over Spaghettata op de Nieuwe Binnenweg, maar was er zelf net als ik nog nooit geweest, dus daar spraken we af.

We konden fijn buiten zitten, en het eten was er heerlijk, met zorg bereid. En wij hadden natuurlijk honderd uit te kletsen na zo'n lange tijd. Ik heb het wel eens eerder gezegd, dat het zo geweldig is mensen te ken…

Parels voor zwijnen

Afbeelding
Sinds een paar jaar zet ik op mijn werk iedere week een 'spreuk' op de kantinetafels, dat is begonnen toen het bedrijf waar ik werk een paar slogans had bedacht en de toenmalige manager aan me vroeg of ik die ook in die kantine wilde zetten, zodat ze goed door de werknemers werden opgenomen. Ik vond de slogans nogal oubollig en zei haar dat ik wel iets in die trant neer ging zetten maar dan met andere teksten die wel aan zouden spreken, maar waar iedereen ook nog eens over na kon denken.

En zo doe ik dat, twee managers verder, nog steeds, en ze worden gelezen, men heeft het er over, soms voelt men zich persoonlijk aangesproken (ik denk dat het dan wel terecht zal zijn...), men vraagt er zelfs om als ze onverhoopt op maandag niet met de ochtendkoffiepauze zijn vernieuwd, kortom het hoort gewoon bij de werkbeleving.

Wat zijn dat dan voor 'spreuken'?, is de vraag die op ieders lippen brandt. Soms zijn ze werkgerelateerd, dan weer kan je er persoonlijk iets uit halen, vaak…

Verrassende wending of de ANWB zuigt grote tijd

Afbeelding
"Nou het was weer gezellig!" *smak-smak-smak "Gauw weer eens doen hoor!" "Jullie succes morgen met hardlopen!" *smak-smak-smak "Rij voorzichtig en app je even als je thuis bent?" *smak-smak-smak "Allemaal lekker slapen!"
Zo ongeveer namen we afscheid van elkaar afgelopen zaterdag na de gezellige avond waarover het blogje van gisteren ging. Ik was m'n TomTom aan het installeren en onderwijl reden André, Edo en Talitha weg. Zo, klaar voor vertrek, draaide de sleutel in het contact en de auto sloeg niet aan, Jörgen er bij: "Geef eens gas". Gebeurde niks. Nou ja!!! Hoe kan dat nou weer??
Bij de meegegeven autopapieren zat niet het ANWB pasje, dus David gebeld die al op bed lag en die gaf na enig zoeken het lidmaatschapsnummer door. De redder in de nood, de houvast voor iedere gestrande automobilist, de ANWB kon worden gebeld. Ik legde de telefoniste uit wat er aan de hand was en ze zei dat ze niemand kon sturen want ik was geen lid.…

Dinner & co.

Afbeelding
Zaterdag was het weer zover, een gezellige avond met mijn Almeerse vrienden. Zoals gebruikelijk hadden we allemaal weer een taak voor het eten, ik mocht het dessert maken.
's-Middags de voorbereidingen die gedaan konden worden voor het dessert uitgevoerd. Het diner stond in een Italiaans teken zodat ik het aloude Italiaanse dessert fragole con crema all'arancia had uitgezocht om te serveren. Zo rond 4 uur de auto opgehaald bij vrienden David en Letitia, daar mag ik op avondjes als dit heel lief gebruik van maken, en om 5 uur de reis naar Almere aangevangen. Het was weer een hartelijk weerzien in het huis van Jörgen en Linda met iedereen en ook leuk om dochters Julia en Noortje en de niet te missen kater Gijs weer te zien.

Talitha had zich op het voorgerecht geworpen, en dat waren heerlijke Italiaanse empanadas, André en Edo hadden voor het wijnarrangement gezorgd en het hoofdgerecht kwam van Jörgen een heerlijke pasta met diverse paddenstoelen, daarna mijn toetje en toen was h…

Vaderdag

Afbeelding
Vandaag natuurlijk even mijn vader in het zonnetje zetten met deze foto samen met mijn moeder en hun allerliefste zoon.

Tegeltjeswijsheid 82

Afbeelding

C'mon a my house

Afbeelding
Voor de Oscarwinnende film van dit jaar "Argo" waren er al opnames gemaakt in het huis van Zsa Zsa Gabor, en vanwege de jaren 50/60 uitstraling van haar woning zijn zowel binnen,- als buitenscenes opgenomen voor de film over het leven van de extravagante pianist en entertainer Liberace. "Behind The Candelabra". Gelauwerd acteur Michael Douglas speelt de rol van Liberace.

"Een nicht als een kathedraal", die uitdrukking moet zo ongeveer gelijktijdig in het spraakgebruik zijn opgenomen als het moment dat de carrière van Liberace goed van de grond kwam. Glitterpakken, mantels van bont, protserige sieraden, pruiken, diverse facelifts en lagen make-up. Een zwarte vleugel? Geen denken aan, die moest worden versiert met verschillende glimmende of glazen ornamenten met altijd een goudkleurige kandelaar, vandaar de titel van de film.

De man was duidelijk homoseksueel, maar is dat zijn hele leven blijven ontkennen en heeft zelfs een rechtzaak gewonnen tegen Daily Mi…

Vleesverlaters

Afbeelding
Het hokjesdenken in Nederland kent geen grenzen en soms lees ik in de krant in welk hokje, waar ik het bestaan niet van wist, ik nu weer ben ingedeeld. Ik ben een flexitariër weet ik sinds gisteren. Een flexitariër is iemand die meerdere dagen per week geen vlees eet om verschillende redenen. Ook vóór mijn BodieBoost manier van eten at ik al minder vlees omdat ik er niet zo heel erg om geef, en er tegenwoordig heel goede en lekkere vleesvervangers zijn. Let wel: zo nu en dan vind ik een gerecht met vlees heerlijk, daarom pas ik ook niet in het hokje van de vegetariër, daar word ik absoluut niet toegelaten. Zelf noemde ik het vleesarm eten, maar nu is er dus een woord voor: flexitariër.

Er zijn mensen die, vinden ze zelf,  niet zonder vlees kunnen. Ik heb dan altijd het beeld voor me van de laaggeschoolde, voetbal kijkende, bier drinkende, barbecueënde man met een lichte neiging tot obesitas wat hij in nietsverhullende shorts en verwassen hemdjes onbeschaamd ten toon stelt. Zo'n ma…

Mijlpaal

Afbeelding
Eigenlijk was het na ruim 9 weken BodieBoosten, de dag dat ik naar Canada afreisde, al zover, maar omdat Toronto naast aimabele en culturele ook veel culinaire verrassingen bracht, waren er na de reis weer 2 kilootjes bijgekomen.

Maar nu is het dan toch officieel: Ik ben 10 kilo en 15 centimeter minder dan toen ik met BodieBoost begon.  Ik vind dat ik wel even mag stilstaan bij deze mijlpaal om diverse redenen. Niet omdat het nu zo vreselijk knap is dat me dat gelukt is, mede BodieBoosters zullen het met me eens zijn dat het niet veel moeite kost deze andere, bewustere manier van eten te beginnen en vol te houden. Ik wil er bij stilstaan omdat ik me er min of meer bij had neergelegd dat ik nu eenmaal dikker was, sporten niet meer hielp, en ik naar mijn idee toch normaal at.

Mijn wereldbeeld daarover is nu finaal naar een heel ander inzicht gegaan. De mensch in het algemeen en de Westerse in het bijzonder eet helemaal niet zo normaal, en dat is eigenlijk de sleutel tot alles, door Char…

Tegeltjeswijsheid 81

Afbeelding

Toen en Nu: Pipi Langkous

Afbeelding
Van 1969 tot 1973 werden er van de boeken van Astrid Lindgren, waarvan het eerste deel al in 1945 verscheen, een TV-serie en 4 speelfilms gemaakt. De hoofdrol van Pipi werd gespeeld door Inger Nilsson. Haar onafscheidelijke vriendjes Tommy en Annika door Pär Sundberg en Maria Persson.

Na Pipi Langkous konden geen van drieën meer werk vinden als acteur, omdat ze te veel werden vereenzelvigd met de rol. Inger (54) werkt nu als secretaresse in Stockholm, Pär (55) werkt als manager in Malmö en Maria (54) woont op Mallora en werkt in de ouderenzorg daar.

Pas in 2000 werd Inger gevraagd voor een rol in de film "Gripsholm". Sindsdien acteert ze weer met enige regelmaat in Zweedse TV-series. In 2007 was ze te gast in Nederland bij de uitreiking van de Gouden Televizier ring, waarbij ze verwelkomt werd met een staande ovatie wat haar zichtbaar ontroerde.
Herinnert U zich deze nog? #34

Afbeelding
LOVIN' SPOONFUL "SUMMER IN THE CITY" 1966 Aantal weken: 13 Hoogste plaats: 2Nu het éindelijk mooi weer is, dacht ik: 'welk nummer geeft mij nou een écht zomergevoel?' En ik kwam uit bij deze hit uit de zomer van 1966. Ik heb dat natuurlijk niet bewust meegemaakt, maar als ik dit nummer hoor zie ik beelden van een stad (altijd Den Haag uit mijn kindertijd) in de zon en zomers geklede mensen. Ik word er vrolijk van, en dat is de definitie van een zomerhit, je moet er een blij gevoel van krijgen.
Nu heb ik toch een zwak voor jaren 60 muziek omdat het zo'n heerlijk tijdsbeeld geeft van toen het leven zoveel simpeler was, je zou het een soort nostalgie kunnen noemen, hoewel ik die tijd zelf niet echt heb beleefd.
Lovin' Spoonful was een Amerikaanse groep bestaande uit John Sebastian, Zal Yanovsky, Joe Butler en Steve Boone. In 1967 werd Zal vervangen door Jerry Yester. in 1968 verliet John de groep en gingen ze als trio door, maar in 1969 viel dan toch het doek. …

Lieve grote broer

Afbeelding
"Grote broer houdt je in de gaten". Het acht uur journaal opende ermee alsof het werkelijk nieuws was. Het gebeurt al jaren dat de Verenigde Staten informatie over ons verzamelen via internet. Met de informatie die ze zo vergaren kunnen ze een heel gedetailleerd profiel maken van hoe je je gedraagt en of je een risico bent voor de Amerikaanse veiligheid.

Ik ben er niet verbaasd over, en dat zou niemand moeten zijn, je wéét gewoon dat het gebeurt. Ik heb er alleen zo'n beeld bij dat iemand dat voor zijn/haar werk doet, en dus ook mijn koetjes en kalfjes-blogjes leest. Hoe gaat zoiets?
Is dat iemand die Nederlands leest? Gooit hij/zij het door een vertaalmachine? Vindt hij/zij mijn blogjes leuk? Mag hij/zij er überhaupt iets van vinden als er geen acuut gevaar vanuit dreigt? Is het steeds dezelfde of zijn het er meer? Heb ik een kleine fanbase onder de internetcontroleurs in Amerika? Worden mijn blogjes op speciaal verzoek naar President Obama gestuurd omdat hij ze zo leuk…

Leve de dubbele moraal!

Afbeelding
"Leve de dubbele moraal!" werd er in 1981 al gezongen in de musical "Madam" op tekst van de onnavolgbare Annie M.G. Schmidt. Ik moest er aan denken toen ik de ophef vernam over een commercial in Engeland, na enkele klachten mag de commercial niet langer worden uitgezonden omdat deze als seksistisch en vernederend voor vrouwen wordt ervaren door de klagers.

Pamela Anderson speelt in de bewuste commercial een bazin op een kantoor vol mannelijk personeel. Tijdens een vergadering komt een sexy assistente langs met koffie die haar vraagt of ze er soms room in wil. Vervolgens begint één van de mannelijke werknemers te fantaseren over de dames, in zijn dagdromen zijn de twee halfnaakt en gooien ze koffieroom over elkaar heen.

Over een andere commercial, die van diet Coca Cola, waarin 5 vrouwen in een park een tuinman bezig zien en zichtbaar opgewonden raken bij die aanblik, heb ik niemand over seksisme en vernederend voor mannen horen praten. Één van hen rolt een blikje c…

Tegeltjeswijsheid 80

Afbeelding

Vlagvertoon

Afbeelding
Omdat Robert en Nick me op het vliegveld verwelkomden met een Canadees vlaggetje staat die nu gezellig in een vaasje samen met de Nederlandse en Britse vlag. En opeens vind ik dat ik van de landen waar ik geweest ben, en nog naar toe ga ook zo'n vlaggetje wil. Noem het kinderachtig, maar zoals Annie M.G. Schmidt al zei, je moet altijd het kind in jezelf bewaren. Ik kom dit jaar nog in België dus daar ga ik zelf op zoek naar een exemplaar. Ik ben niet zo'n bereisd type, dus de landen waar ik ben geweest en waar ik nu in retrospectief alsnog een vlag van wil is te overzien. Mocht jij, lezer van dit blog, of iemand die je kent, naar onderstaande landen gaan, denk dan aan mij met een vlaggetje! Stof of plastic, dat maakt niet uit.