woensdag 22 januari 2014

Citroen

Één van haar eerste posts op Facebook van vriendin Talitha na haar tocht door de jungle van Laos was "De ochtend gestart met een kop citroen met honing #nieuwegewoonte". Dus mijn nieuwsgierigheid was meteen geprikkeld, ik had een levendig beeld van Talitha in het diepe ondoordringbare oerwoud van Laos waar ze op een nog niet ontdekte stam stuitte, alwaar de 121 jarige stamoudste aan haar de geheimen van zijn hoge leeftijd en gezondheid openbaarde, en dat één van die verlichte inzichten was dat je unbedingt de dag moest beginnen met een citroendrank.

Daar Talitha ook degene was die mij op BodieBoost heeft gewezen, is voor mij alles wat deze vrouw met gezondheid en voeding deelt van belang en hang ik aan haar al dan niet virtuele lippen. Nou bleek haar uitleg veel minder esoterisch dan ik in eerste instantie vermoedde, en wees ze me op deze site. Ik had geen idee, maar het bleek dus een al vrij algemeen bekend gegeven te zijn. Een mensch is nooit te oud om te leren, zeg maar. 

Ik heb het gisteren voor het eerst tot me genomen, zonder honing, zo stoer ben ik dan weer wel. Is het lekker? Euh, nou nee. Is het vies? Nee ook niet. Het IS gewoon. En zie daar, toch iets zen-achtigs.
Bovendien word ik vrolijk van de citroengele kleur en is de geur van citroen heerlijk.
Ik ga er net als vriendin en goeroe Talitha dan ook mee door. 



3 opmerkingen:

  1. Het is al snel een gewoonte en met een beetje honing (ook gezond) nog lekker ook

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal eens zien of het iets voor mij is (ook zonder honing, want natuurlijke suiker blijft suiker). Ik weet dat mijn schoonzus het al jaren doet en ze voelt zich er prima bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag twee vandaag en nog steeds positief!

    BeantwoordenVerwijderen