woensdag 8 januari 2014

Geotter

Vrolijk nieuws, ik hou ervan. Gisteren kwam naar buiten dat voor het eerst sinds 1978 er een otter is gesignaleerd in de Randstad, en wel bij de Nieuwkoopse Plassen. De otter was uitgestorven in Nederland, de laatste otter werd dood aangetroffen in 1988.

In 2001 zijn er weer otters uitgezet in het noorden van Nederland, en ze verspreiden zich, dat het van nature schuwe dier nu weer is gezien in de Randstad is een goed teken voor de waterhuishouding aldaar, omdat de otter heel kieskeurig is, en het een teken is dat het water van goede kwaliteit is.

Ze lijken zo heel knuffelig en grappig om te zien, maar ze zijn zoals gezegd schuw en ze bijten, dit voor de mensen die unbedingt de behoefte hebben om alle dieren aan te raken in plaats van ze gewoon te laten en er van te genieten als ze zich laten zien in hun dagelijkse bezigheden.

De laatste otter uit de Randstad, die van 1978, werd doodgereden door een auto, ik hoop dat deze otter niet datzelfde lot is beschoren en er een gezin kan gaan stichten.



2 opmerkingen:

  1. Wie houdt er niet van vrolijk nieuws! Toen ik het bericht gisteren las, kon ik een glimlach niet onderdrukken.. We hebben meer vrolijk nieuws nodig! :D

    BeantwoordenVerwijderen