donderdag 2 januari 2014

Lichten uit en keezen

Op oudjaarsdag 's-middags op de trein gestapt naar Almere, waarbij het duidelijk werd dat station Duivendrecht een soort van zenuwpunt is binnen de dienstregeling, want regelmatig gaan er dingen mis, zodat ik al eens in Hilversum uit ben gekomen i.p.v. Almere. Ook nu bleken dingen niet helemaal volgens het spoorboekje te gaan, verschillende aankondigingen op de borden en een omroep die weer andere dingen riep, kortom alertheid was geboden, na twintig minuten vertraging kwam dan toch de trein aan die ik moest hebben, maar dat dacht ik die keer dat ik in Hilversum uitkwam dus ook, gelukkig ging het deze keer goed.

Iets later dan gepland in Almere waar Edo en André me al stonden op te wachten, kort ritje naar hun huis waar ik zou overnachten, even fijn bijkletsen, bakje koffie, oliebolletje erbij, op naar vriendin Talitha bij wie wij de silvesteravond zouden vieren. Middels het niet meer weg te denken Facebook had ik vernomen dat er in diverse gebieden in Almere stroomstoring was, niet bij Edo en André, maar Talitha had al laten weten dat zij in het donker zat met kaarsjes aan. Onderweg bleek dus dat blindelings je weg vinden nooit méér van toepassing was geweest dan nu. Gelukkig kon Edo dat ook, want er was echt nergens verlichting en reed hij op richtinggevoel met slechts de autolampen die verlichting gaven.

Eenmaal aangekomen bij het moderne luxe appartementencomplex van Talitha kon je niet aanbellen, niet met de lift en de elektronische deuren konden ook niet bediend worden, óók niet met de sleutel die we bij ons hadden. Zoveel voor moderne nouveautés. Wij moesten in het echt stikdonkere portiek 4 etages naar boven lopen, gelukkig had Edo nét de dag ervoor een mini zaklampje aan zijn sleutelbos bevestigd (Toeval? Ik durf het voorzienigheid te noemen), zodat we bij dat schijnsel ongeschonden dit avontuur, want dat was het, goed beëindigden.

Maar goed er kwamen nog meer vrienden, zowel Qays als Maaike werden beiden na hun telefonische melding door Edo en Talitha beneden opgehaald en met mini zaklampschijnsel naar boven geloodst. Zo rond 21.00 uur was er weer stroom en kon de laatste gast, Esther, gewoon op eigen gelegenheid naar boven komen, toen kon de avond pas goed beginnen. 

Champagne, cocktails, lekkere hapjes en, het aller belangrijkste, dit leuke gezelschap zorgden er voor dat het een fantastische avond werd. De jolijt werd nog wat opgeschroefd door een spelletje 'Party & Co' te spelen wat ons nieuwe woorden leerde, voor sommigen tot nu toe onbekende personen introduceerde, kortom tot het laatste moment van 2013 leerden we bij. Het spel werd gewonnen door het gouden duo André en Qays. Na het moment supreme om 12 uur, proosten op 2014, de hartelijke wensen naar elkaar en het vuurwerk te hebben bewonderd zijn we gaan keezen.

Dat behoeft enige uitleg vermoed ik. Keezen is, naar ik vernam, een door Talitha's broer Karim aangeraden in West Friesland populair spel wat enige verwantschap heeft met het aloude 'Mens Erger Je Niet', maar dan veel leuker. In plaats van dobbelstenen wordt er met kaarten gespeeld, en het is inderdaad een erg leuk spel, waarbij de die avond opgedane prille kennismakingen danig op de proef werden gesteld, vriendinnen die nog op vakantie moeten zaterdag aanstaande de annuleringsverzekering bijna hadden moeten aanspreken, maar vanzelfsprekend eind goed al goed, want het is natuurlijk maar een spelletje, en een heel leuk spelletje gewonnen door André, wiens avond het duidelijk was op spelgebied.

Wat een heerlijke ontspannen manier om het nieuwe jaar te beginnen met deze 6 leuke mensen!

*Rectificatie. Niet het gouden duo André en Qays hebben het spel "Party & Co" gewonnen, maar het diamanten trio Esther, Maaike en Talitha. Excuses voor het eventuele gevoel van onderwaardering die het eerdere foutieve bericht de betrokkenen zou kunnen hebben overvallen.

Esther, André, Talitha, Maaike, Edo & Qays

Changer: Talitha, André, Aidan, Maaike, Edo & Qays

Het spel Keezen

1 opmerking:

  1. Het was een gezellige overgang van het oude jaar naar het nieuwe jaar!

    BeantwoordenVerwijderen