dinsdag 14 januari 2014

Toen en Nu: Sandy

Het was op het hoogtepunt van de roem van John Travolta, na "Saturday Night Fever" speelde hij in een welhaast nog groter kassucces, "Grease", en kon er die in dagen haast geen grotere wereldster zijn. John van de Ven en Tom Peters hadden een liedje klaarliggen wat qua muziek een beetje in de Hans Van Hemert/Luv'-stijl was geschreven: "Ik Ben Verliefd Op John Travolta". Ze zochten er een jonge zangeres bij en die werd gevonden in de Brabantse Anita Weijers die de artiestennaam Sandy aannam, naar het object van Travolta's liefde in de film "Grease". Het werd een grote hit er werden zelfs Engelse, Duitse en Franse versies van opgenomen door Sandy.

Na dit grote succes kwamen er meer hits, tot 1986 bleef Sandy platen uitbrengen, maar die kwamen nooit meer boven het succes van haar eerste single uit. Ze verdween uit beeld maar bleef geruime tijd zingen in verschillende bandjes. Sandy is nu 52 jaar en heeft onlangs in een interview verteld dat er een periode was dat ze liever niet meer herinnerd wilde worden aan haar succestijd omdat ze daardoor toch een stuk van haar jeugd was kwijt geraakt, maar dat ze nu ook wel inziet dat het een hele leuke tijd was en dat ze toch heel veel heeft kunnen meemaken. Haar twee kleinkinderen vinden het erg leuk om samen met haar die oude filmpjes terug te zien. En het kriebelt een klein beetje, dus wie weet neemt ze wel weer eens plaats achter de microfoon. Hoewel ik denk dat je als 52-jarige toch niet serieus meer die hits van toen kan zingen anders dan in medleyvorm, met een knipoog naar die goeie ouwe tijd, want ze gingen bijna allemaal over tienermeisjesonderwerpen, maar wie weet komt er wel nieuw repertoire.



6 opmerkingen:

  1. Nou, ik zou me er best aan willen wagen om nieuwe nummers te (helpen) schrijven... Als er weer animo van haar kant is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ik was vroeger verliefd op Sandy hoor nu de nummers weer zoooooo leuk hou nog steeds van der haha ❤

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zie haar vaak langs mijn woning naar het centrum Valkenswaard lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sandy wat was dat een geweldige zangeres. Ik zag haar toen voor het eerst op TV.Was gelijk verliefd op haar.Maar nu lees ik dat ze nog steeds en Valkenswaard woont.Klopt dit.Ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen