vrijdag 10 januari 2014

Zwart = sneu

Goed, je vindt jezelf een man/vrouw van de wereld, en ze dachten toch niet dat jij zoiets banaals zou doen als betalen voor het openbaar vervoer. Het idee! Dat is voor sukkels, nee jij besluit om gratis te rijden met trein en metro, dat vind je zelfs stoer, je moet je in het geval van de metro door een gesloten poortje worstelen, maar zo spaar je wel iets van €2,- uit. Dat je door het poortje uit z'n voegen te duwen of zelfs in te trappen de maatschappij op kosten jaagt van enkele honderden tot duizenden Euro's, interesseert je vanzelfsprekend niets. 'Neuk de maatschappij' is dan ook jou levensmotto. De wereld draait namelijk om jou, echt wel!

En het gaat vaak goed, maar als je zoals jij op de rand leeft vol spanning en sensatie, komt er op een dag een moment dat je wordt aangehouden voor zwartrijden. Als man/vrouw van de wereld zou je dat ingecalculeerd hebben en zonder veel omhaal de boete gewoon betalen, je hebt immers gegokt, en (een keer) verloren. Je hebt een strafbaar feit gepleegd, je billen verbrand en nu moet je op de blaren zitten. Such is life.

Maar dan opeens ben je een klein verwend kind die het niet kan hebben als het wordt tegengesproken, je gaat de discussie aan met de controleur, of nou ja discussie, je gaat schreeuwen, schelden, je gaat er helemaal aan voorbij dat jíj degene bent die fout zit, je begint zelfs te duwen en te trappen en het gaat van kwaad tot erger, en dat allemaal omdat je te stoer bent om €2,- te betalen voor een ritje met de metro of iets meer om met de trein mee te kunnen en ontspannen te kunnen reizen.

Laat ik je dan uit de droom helpen je bent niet stoer, je bent sneu, heel erg sneu, als je niet wilt betalen om vervoerd te worden ga je fietsen/lopen/brommen/scooteren, je gaat dan geen gemeente eigendommen stuk maken om voor niets mee te kunnen daarmee zet je jezelf erg laag op de ladder van de menselijkheid, net iets boven de apen, het feit dat je moord en brand schreeuwt als je, terecht, een boete moet betalen, of zelfs mensen in elkaar gaat slaan om die reden zorgt er voor dat er apensoorten zijn die dan net weer boven jou staan op de evolutieladder. Kortom jij bent de sukkel en de loser, geloof me, niemand buiten jouw sociale milieu kijkt op tegen iemand die niet een paar Euro overheeft om met het openbaar vervoer te gaan.




1 opmerking:

  1. Ik begrijp deze mensen niet. Net zo min als die mensen die hulpverleners willen corrigeren..

    BeantwoordenVerwijderen