woensdag 12 maart 2014

Nee! Echt waar? Tssss...

Nieuws wat geen nieuws is, het blijft me verbazen dat iets wordt gebracht alsof het een grootse ontdekking is terwijl het juist een bevestiging is van iets wat iedereen al weet. Ieder jaar komt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) met een allochtonenpercentage over hoe zij in de samenleving staan en functioneren. Om het jaar gaat het om criminaliteitscijfers en daar blijkt dan steevast uit dat het percentage allochtonen is oververtegenwoordigd in vergelijking met autochtonen, dat weet iedereen al, maar het wordt gebracht alsof het pas ontdekt is en, met name linkse, politici reageren dan 'geschokt' en 'verbaast'. Dat onderzoekje hadden we dus vorig jaar en komt in 2015 weer, dit jaar kwam het SCP naar buiten met het 'nieuws' dat de werkeloosheid onder, met name niet westerse allochtonen, ruim 3 maal zo hoog is als onder autochtonen.

Vooral onder jongeren en met name Marokkanen doet zich dit het meest voor. Ik ben niet van mijn stoel gevallen van verbazing, nogmaals het zijn bevestigingen van feiten die voor niemand verrassend zijn, het is een optelsom van een aantal factoren die zich in een vicieuze cirkel voortbewegen. Schooluitval en, zo leerden we vorig jaar van het SCP, criminaliteit is onder deze groep het hoogst, allochtonen zijn ook vaker afhankelijk van een bijstandsuitkering dan autochtonen (12 tegen 2 procent volgens het SCP). Het gevolg is dat werkgevers die minder goede ervaringen met deze groep hebben liever geen allochtonen meer willen aannemen.

We kunnen wel stellen dat de multiculturele samenleving die men ooit voor ogen had jammerlijk is mislukt door mensen die gewoon weigeren te participeren in de westerse maatschappij, maar enkel de lusten en niet de lasten ervan willen.
Het is ongelofelijk jammer dat deze groep het ook voor allochtonen verpest die wel gestudeerd hebben, zich verre houden van criminaliteit en die dolgraag zouden willen gaan werken. Deze mensen moeten zich dubbel zo hard bewijzen. Is dat eerlijk? Moeten we dat gewoon vinden? Twee keer nee. Maar zo steekt het nu eenmaal in elkaar, de kwaaien verpesten het voor de goeden, denk alleen maar aan die Marokkaanse vrouw die een wijnbar opende, die dus aan het ondernemen was en door haar achterban met de dood is bedreigd.

Een voorbeeld dichter bij huis: van de 4 allochtone stagiaires die op mijn werk stage lopen is er één die we zo zouden willen aannemen, een voorbeeldig meisje met eigen initiatief, leergierig, punctueel, kortom iemand die heel graag wil. Van de andere drie is hun stage geplaveid met, afzeggingen, doktersbezoeken, onverwachte ziektes, plotselinge afspraken, afwezigheid zonder opgaaf van reden, etc.
In het klein kloppen de percentages van het SCP dus ook.

Blijf je dus richten op de persoon, niet alle allochtonen zijn gelijk, net zoals niet alle autochtonen gelijk zijn. De percentages van het SCP zijn niet verrassend en geven geen vrolijk beeld weer, maar we moeten er mee dealen. Het wordt tijd dat iedereen die wil, autochtoon of allochtoon, de kans krijgt. De linkse aanpak door allochtonen als zielige onmondige mensen te zien die gepamperd moeten worden zijn we nu toch hoop ik wel voorbij, er zijn genoeg voorbeelden in de maatschappij op alle niveau's van succesvolle allochtonen die als lichtend voorbeeld kunnen dienen.

Ook als allochtoon kun je burgemeester worden.....

.....of koningin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten