donderdag 6 maart 2014

On Golden Pond

Zou Jenny er weer bij zijn? Dat was de vraag die Harry en ik ons stelden toen we gisterenavond naar het theater gingen voor het toneelstuk "On Golden Pond". Jenny Arean, die samen met Bram van der Vlugt de hoofdrol vertolkt, had in januari haar schouder gebroken en was daardoor enige tijd uit de roulatie, haar rol werd overgenomen door Liz Snoijink. Maar dit stuk hadden we uitgezocht, vooral omdat Jenny er in speelt, en ze was er! Voor de 79 jarig Bram van der Vlugt is dit de laatste reizende voorstelling die hij doet.

Het was heerlijk om deze twee mensen, die hun sporen in het theater ruimschoots hebben verdiend, te zien spelen in dit mooie van knappe humoristische teksten voorziene stuk. Paul van Vliet heeft daarvoor getekend. Oorspronkelijk is het een Amerikaans stuk uit 1979 welke in 1981 is verfilmd met Katharine Hepburn en Henry Fonda.
Het gaat over het oudere stel Norman en Ethel die de zomer doorbrengen in hun zomerhuis aan het meer, Norman wordt steeds vergeetachtiger en is een wat narrige man die opbloeit als zijn dochter op bezoek komt met haar nieuwe vriend en diens zoontje. Met name het zoontje zorgt ervoor dat Norman weer wat zin krijgt in het leven. We hebben er erg van genoten, en wat fijn dat Jenny er weer bij kan zijn, naar ik begreep pas weer sinds kort.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten