dinsdag 18 maart 2014

Showcase 2014

Net als vorig jaar de jaarlijkse uitvoering van de studenten van het Muziektheater Codarts bezocht en ik weet zeker dat ik namens vrienden Harry, Rick en Christian spreek als ik zeg dat we deze rollercoaster van bruisende energie met veel plezier hebben ondergaan, alle facetten van zang, dans, muziek en theater kwamen voorbij in een wervelende show van enthousiaste talentvolle jonge mensen.

Het begon heel bijzonder met het openingslied uit de musical "The Book Of Mormon" , die ik vorig jaar in Toronto heb gezien en daarna hebben we ons laten meevoeren in prachtig gezongen solo's, krachtige samenzang, van musical tot country, synthpop tot cabaret. Boeiende choreografieën, veel humor, maar ook zeker hele mooie momenten. Door de avond heen liepen verschillende rode draden. Mooi en vol hoop was het lied van de 7 vierdejaars studenten Cecilia, Erlijn, Eke, Renée, Sofie, Milène en Cathalijne waarin ze vroegen 'let me be your superstar' En zeer aangrijpend was de monoloog van derdejaars student  Lisse Knaapen die een verhaal vertelde vanuit de positie van een vluchteling, dat kwam wel even aan. 

Verder geniet ik altijd van het plezier wat deze studenten hebben in het spelen voor publiek, dat heerlijke enthousiasme, het snel kunnen schakelen tussen de diverse disciplines, na een prachtige solo weer opgaan in het ensemble om samen weer iets schitterends neer te zetten. Alle jongens en meiden, ook die van de band, jullie zijn geweldig!

Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten