vrijdag 18 april 2014

Iedereen noemt zich ook maar mens tegenwoordig

Één van de leukste schrijvers die ik ken is Yvonne Kroonenberg, haar ironische humor en zelfspot zijn geweldig. Dus als zij over een bezoek aan Amsterdam Noord zegt: "Ik wist niet wat ik zag: mensen die zó primitief zijn dat ze niet eens een gewone zin kunnen uitspreken. Ze slaken kreten, vaak op harde toon, omdat ze toch wel heel graag begrepen willen worden. Iedereen noemt zich ook maar mens tegenwoordig", kun je mij wegdragen, hilarisch!

Voor iedereen die met 'prachtwijken' te maken heeft ook een herkenbare observatie, en iedereen die (het werk van) Yvonne kent kan deze uitspraak ook in de juiste context zetten. Maar dan blijken er mensen te zijn die hierop primair reageren en zo kan het dus zijn dat Yvonne een lawine aan haatberichten over zich heen kreeg. Zelf vind ik het een geweldige titel voor een nieuw boek: "Iedereen Noemt Zich Ook Maar Mens Tegenwoordig"

Onderstaande video uit de prachtwijk Duindorp in Scheveningen lijkt een Koefnoen persiflage, maar is echt, en ik vind het heel mooi bij dit blog passen, want ook de, en ik gebruik de term losjes, 'meneer' in het witte shirt noemt zich een mens.




Yvonne Kroonenberg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten