woensdag 23 april 2014

Witte nar

Eigenlijk zou de theatershow "Witte Nar" van Karin Bloemen vorig seizoen al in de theaters te zien zijn ware het niet dat ze niet de juiste inspiratie had om een show af te leveren die haar gevestigde naam waardig was, zodat we eerst gisteravond de voorstelling konden bezoeken.

Als Karin het eerste nummer inzet heb ik altijd het gevoel dat ze niet bij stem is, en altijd is dat na 2 nummers verdwenen en zingt ze net zo makkelijk een jazz nummer als een hertaling van het Robbie Williams nummer "Let Me Entertain You", wat als Karin het zingt "Iemand Moet De Nar Zijn" heet, een hoogtepuntje, net zoals het weergaloze voor haar door Jan Beuving geschreven lied "Amsterdam Is Dood". Naast het zingen van Nederlands en Engels repertoire komen er ook verschillende typetjes voorbij waarvan de dronken vrouw wel leuk is, maar net iets te lang doorgaat. Grappiger is de Karin Bloemen in 2044 in een tehuis voor oude artiesten of de vrouw die in ziet dat artiesten pas echt gaan verdienen als ze dood zijn en daar hele bijzondere ideeën over heeft.

Al met al een fijne avond gehad met een gevarieerde show wat nog een hele bijzondere avond bleek te zijn, want het was de laatste voorstelling voor de verbouwing van het Oude Luxor theater. De zaal blijft zoals ie is maar daaromheen gaat grondig verbouwd worden om op 1 december weer open te gaan. Dat fijne Oude Luxor theater die op de nominatie stond om te sluiten en toen in een verlenging ging die, gelukkig, nooit meer eindigde. Het publiek kreeg een glaasje champagne om alvast te proosten op een goede verbouwing en Karin en haar muzikanten proostten mee.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten