zaterdag 5 juli 2014

Mother dearest

Vlakbij het Feyenoord stadion in Rotterdam is een winkeltje waar je Feyenoord memorabilia kan kopen. Afgelopen woensdag is daar een vrouw betrapt die voor honderden euro's kleding wilde stelen. Ik ken die kleding wel, werkend in de nabijheid van het stadion zie je regelmatig mensen in Feyenoord kleding lopen. Het is erg lelijk in de kleurstelling rood met wit en veel reclame er op. Dus buiten het feit dat die vrouw steelt, heeft ze ook nog eens geen smaak, áls je dan al gaat stelen, steel dan iets wat de moeite van het aankijken waard is, maar goed smaken verschillen, en het schijnt in voetbalsupporterskringen niet zoveel uit te maken hoe het er uit ziet, zolang je maar kan laten zien dat je erbij hoort. Helemaal prima.

Zij winkelde met haar 8 maanden oude baby, die ze in de winkel achterliet toen ze was betrapt en wegrende. Het personeel heeft zich over het jongetje ontfermt en toen de vrouw niet terug kwam overgedragen aan de politie die hem vervolgens onderbracht bij een opvanginstantie. De vrouw meldde zich ook niet bij de politie, die op hun beurt, waarschijnlijk door camerabeelden, zagen dat ze een bekende was hen was. Vrijdagochtend is ze, bij haar moeder thuis, aangehouden, en gaat Bureau Jeugdzorg de gezinssituatie eens bekijken om te zien of het kind nog wel terug kan naar zijn moeder.

Bij zulke berichten denk ik altijd: 'iedereen kan maar kinderen maken, ook al zijn ze helemaal niet geschikt om ze op te voeden', ik bedoel als je je kind achterlaat op een plaats waar je een delict aan het plegen was en het vervolgens ook niet komt ophalen ben je als ouder niet echt geschikt. Er zijn asiels die nadat gekeken is of die hond of kat wel bij je past naar verloop van tijd komen kijken of het allemaal wel goed gaat, en dat vind ik een heel goed initiatief. Maar met kinderen ligt dat allemaal heel gevoelig en moeilijk. Ik denk dat we onder ogen moeten zien dat niet iedereen geschikt is om kinderen op te voeden alleen om de simpele reden dat ze ze kúnnen krijgen. Nu nog een mogelijkheid om deze mensen er ook daadwerkelijk van te kunnen weerhouden zich te vermenigvuldigen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten