dinsdag 14 oktober 2014

Hou es even op zeg!

De kerken lopen leeg, want ja, op een gegeven moment is het sprookje van de bijbel niet meer te verkopen als er in je eigen gelederen dingen gebeuren en in de doofpot worden gestopt waar de duivel zelf van over z'n nek zou gaan. Waarmee ook meteen wordt aangegeven dat het geloof in God ongeveer gelijk staat aan het geloof in Sint Nicolaas met dat verschil dat er is vergeten om op een bepaald moment mede te delen dat God net als de Sint door de mensen zelf is bedacht om anderen onder de duim te houden, want als God werkelijk zou bestaan en 'het kwade straffen', dan weten al die geestelijken die kinderen hebben misbruikt en mishandeld dat slechts het eeuwige vuur in de hel op hen wacht, maar gingen er desondanks jaren mee door en/of gedoogden het. Voor mij eens en te meer het bewijs dat het één grote poppenkast is.

Ik moest daar weer even aan denken toen ik vernam dat de bisschoppensynode in het Vaticaan in al hun wijsheid heeft besloten om 'positieve elementen in onvolmaakte vormen' te zoeken, en daar werd mee bedoeld dat gescheiden mensen, stellen die lang en duurzaam samenwonen en, welja, ook homoseksuele mensen welkom moeten zijn in de kerk. Dat was vroeger niet zo, maar deze tijd vraagt om 'moedige pastorale keuzes' en 'nieuwe pastorale paden'.

Dit alles natuurlijk omdat geen zelf,- en weldenkend mens zich nog in de kerk vertoond omdat we wel klaar zijn met die ouwe wijvenpraat, worden nu plots de paria's van eeuwen genood om de kerk te betreden, zover staat het water ze dus al aan de lippen. Het rapport vermeld dat 'homoseksuele mensen kwaliteiten hebben die zij met de Christelijke gemeenschap willen delen', Met droge ogen, hè. Gadverdamme! Mag ik even kotsen?!. Het homohúwelijk blijft desondanks onaanvaardbaar, evenals de druk die op pastores wordt uitgeoefend om twee mensen van hetzelfde geslacht te laten trouwen in de kerk. Ook zijn ze tegen het feit dat sommige hulporganisaties financiële sancties nemen tegen landen die homoseksuelen niet accepteren.

Hier gaan ze dus over nadenken. Dit is hetzelfde enge stelletje die hun kinderverkrachtende collegaatjes jarenlang in bescherming heeft genomen en slechts onder grote druk van buitenaf schuld heeft willen bekennen alsmede een mompelend excuus heeft willen maken. Bah! Kan deze geldverslindende charade niet gewoon stoppen, kunnen ze hun jurken en beeldige hoedjes niet aan de wilgen hangen en gewoon verkondigen: "God bestaat niet, we hebben eeuwenlang een sekte in stand gehouden, waarbij we met enige regelmaat de regels hebben aangepast, de bijbel hebben herschreven zoals het ons op dat moment het beste uitkwam en de mensen angst aangepraat. De duivel bestaat dus ook niet, hoewel wij heel dicht in de buurt ervan komen, dus wij vragen vergiffenis, niet aan het sprookjesfiguur God, maar aan de gehele mensheid, vergeef het ons, wij wisten heel goed wat we deden, maar waren dronken van macht en dachten dat we alles konden maken, de vele levens die we in Gods naam hebben verwoest, zelfs het mishandelen en misbruiken van jullie kinderen die aan ons waren toevertrouwd".
Ik ben bang dat ze helaas nog blijven leven en geloven in hun eigen gecreëerde waarheid.








4 opmerkingen:

  1. De laatste (?) stuiptrekkingen van een instituut.. #enterecht

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je haalt me de woorden uit de mond!!! Chapeau voor een dergelijke scherpe heldere blik.

    BeantwoordenVerwijderen