zondag 30 november 2014

Een heerlijk avondje

Vrienden Rick, Chris en Harry zijn gisteravond op bezoek geweest en omdat ik mocht werken hadden ze aangeboden de culinaire taken te verdelen. Rick en Chris zorgden voor zelfgemaakte pompoensoep, Harry nam broodjes en lekkere kaasjes en andere heerlijkheden voor er op mee en ik nam de taak van het dessert op me. 

Omdat het Sint Nicolaastijd is kun je het onverwachte verwachten en zo bleek een volledig gelijkwaardige medewerker van Sint bij mij thuis iets in één of ander hoek verstopt te hebben met de namen van mijn drie lieve vrienden er op, of ik dat aan ze wilde geven. Nadat we hadden bijgekletst over leuke en ook wat minder fijne zaken die zo kunnen gebeuren was het tijd om aan de pompoensoep en de broodjes te gaan. Het was in één woord heerlijk! De soep was super en Harry liet ons kennis maken met een soort 'brooddip' wat typisch Alphens schijnt te zijn. Chris en Harry boden aan om af te wassen en daarna was het tijd voor mijn dessert, kwarktaart, wat ik een mooie gelegenheid vond om de kleine pakjes uit te reiken die de volledig gelijkwaardige medewerker van Sint Nicolaas voor hen had gebracht, er bleken zelfs gedichtjes bij te zitten wat enige hilariteit gaf, maar waarin ze zichzelf wel konden herkennen.

Daarna was het tijd voor de sequel van ons spelletje 'Wie Is de Mol', en deze twee keer was Chris opnieuw de mol! En raadden we beide keren het gezochte woord niet. Laten we zeggen dat Chris een natuurtalent is als het op mollen aankomt. Het was weer erg gezellig en er zijn alweer plannen voor een volgend samenzijn.

Plotseling lagen er pakjes voor mijn gasten verstopt in d'één of d'and're hoek.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten