dinsdag 16 december 2014

Herinnert U zich deze nog? #65

ANTONIO FARGAS
"IT'S CHRISTMAS"
1980
Aantal weken: 1
Hoogste positie: 18



Het is niet ongebruikelijk dat acteurs uit populaire TV-series plotseling gaan zingen, ook al is dat niet hun sterkste kant, maar er valt geld aan te verdienen, en de idolate achterban vreet het. In Nederland kennen we natuurlijk de diverse acteurs van de verschillende soaps die alleen of in groepsverband de studio indoken. Als Amerikaanse TV-sterren het doen is dat veelal voor de Europese markt, vooral in Duitsland en in mindere mate ook Nederland vinden ze er een dankbaar publiek.

Het zijn vaak  nummers in woordenboek-Engels, zodat ze er thuis in Amerika en ook in Engeland niet mee aan hoeven komen. De cast van "The Bold And  The Beautiful" hebben niet gehinderd door enige zangtechniek een aantal albums vol gezongen, wat met name hier een groot succes was. In Duitsland maakte David Hasselhoff furore met Duitse schlagers met Engelse tekst. Een aantal andere acterende zangwonderen zijn: Audrey Landers ("Dallas"), Al Corley ("Dynasty"), Patrick Duffy ("Dallas"), Don Johnson ("Miami Vice") en David Soul ("Starsky & Hutch").

Een collega van David Soul uit "Starsky & Hutch", Antonio Fargas vond de tijd ook rijp om zich naar de platenstudio te begeven en deze kerstsingle op te nemen. De serie was in 1979 gestopt, maar dat weerhield hem er niet van om de naam van de rol die hij speelde (Huggy Bear) alsmede een verwijzing naar de serie op het hoesje te vermelden, sterker nog, in de tekst kunnen we ook niet om zijn alter ego heen. 

Antonio heeft nog een single gemaakt maar toen hield zijn zangcarrière ook wel op. Hij bleef gewoon acteren op een brede manier, gastrollen in TV-series, in de videoclip van de Backstreet Boys hit "Everybody" maakte hij zijn opwachting en in 2004 deed hij mee aan de Britse reality serie "I'm A Celebrity Get Me Out Of Here". Antonio Fargas is nu 68 jaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten