dinsdag 9 december 2014

Tegen alle verwachtingen in

Al jaren heb ik niets aan versieringen gedaan voor de kerst, ik heb er niet zoveel mee, maar bij het opruimen van de berging afgelopen voorjaar kwam ik de doos met kerstprullaria tegen en heb die eens flink opgeschoond en veel naar de kringloop gebracht zodat de minder bedeelden in onze samenleving voor weinig ook hun woning rond de kersttijd smaakvol kunnen versieren.

In afgeslankte vorm bleef er nog genoeg over voor mij en ik had me voorgenomen om dit jaar dan toch maar eens jolig mee te doen met de kerstvreugde. Tegen alle verwachtingen in heb ik woord gehouden aan mezelf, want eerdere jaren stelde ik het steeds uit en dan kom je op het punt dat het geen zin meer heeft. Gisteren heb ik dus een klein maar vrolijk kersttafereel aangericht in de woonkamer.

Een minuscuul boompje met petieterige balletjes en wat kerstparafernalia op het kleine hoektafeltje naast de bank en de oude jaren 60 kerstster, nog van thuis, voor het raam gehangen. In de doos zat ook nog een streng met kerstboomlampjes keurig gewikkeld om wat krantenpapier en een Vroom en Dreesmann tasje van 5 logo's terug. Dat moet het werk van mijn vader geweest zijn, want die was daar altijd erg secuur in. Ik bedacht me dat ik die lampjes op nonchalant-artistieke wijze zou kunnen draperen om het vrolijke kersttafereel heen om het nog feestelijker te maken.

Die lampjes waren 32 jaar lang niet meer gebruikt, dat zag ik omdat de kranten waar ze omheen waren gewikkeld van 22 december 1982 waren. Even was mijn vader in m'n gedachten bij me en hij zag tevreden hoe makkelijk de lampjes waren af te rollen en te draperen, zijn werk van 32 jaar terug wierp nu nog z'n vruchten af.  Tegen alle verwachtingen in deden ze het ook nog!


22-12-1982: Help de Polen de winter door en de nieuwste videorecorder!

Heel wat logo's geleden.
De oude kerstster.
Kerst in huize Aidan.



4 opmerkingen:

  1. wat prachtig en eindelijk ook kerst bij jou.. dat vind ik erg mooi en goed mooie kerstdagen alvast

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen al de mooie herinneringen aan je vader is een waar kerstcadeau!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies! En de laatste tijd moet ik veel aan hem denken, mooie fijne herinneringen.

      Verwijderen